Lenonov ubica nakon 40 godina: “Zaslužujem smrtnu kaznu”

Objavljen je transkript sa suđenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Džon Lenon i Joko Ono
Foto: Printscreen/Youtube/Yoko Ono

Objavljen je transkript sa suđenja Marku Dejvidu Čapmanu, a prvi put posle četrdeset godina je porodica dobila izvinjenje. Evo šta je ubica Džona Lenona pričao na suđenju.

Čapman se izvinio Lenonovoj udovici Joko Ono.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ono što sam uradio je odvratno, zaslužujem smrtnu kaznu ili doživotnu robiju. Znate – kada svesno planirate nečije ubistvo i to činite samo zbog sebe, po mom mišljenju, zaslužuje smrtnu kaznu”, rekao je ubica i dodao:

“Žao mi je zbog toga što sam uradio. Ne postoji nikakvo opravdanje. Učinio sam to zbog slave i smatram da je to najgori zločin koji može da se uradi nekome ko je zaista nevin. To je bio sebičan čin, a on je bio izuzetno poznat. Nisam ga ubio zbog njegovog karaktera ili postupaka, već samo zato što je bio ikona. Samo sam želeo slavu, izuzetno mi je žao zbog bola koji sam uzrokovao njegovoj supruzi, stalno razmišljam o tome”, rekao je Čapman.

Njegov zahtev za uslovni otpust je odbijen, zbog ozbiljnosti zločina, a sud je smatrao da njegov otpust ne može da doprinese dobrobitu društva.

Zločin koji se ne zaboravlja: Ubici Džona Lenona 11. put odbijen zahtev za uslovni otpust

Podsećamo da je Čapman 1980. godine u decembru, kada je imao 25 godina na Menhetnu pucao čak četiri puta na frontmena Bitlsa, pored njega je u tom trenutku bila Joko Ono. Kasnije je postalo poznato javnosti da je Lenonov ubica sa sobom nosio “Lovca u žitu”, govorio je da se poistovetio sa glavnim likom i zato počinio zločin.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar