Šta vam podsvest poručuje? 3 razloga zbog čega sanjate bivšu ljubav i šta da uradite u tom slučaju

Saznajte koji su PRAVI razlozi zbog kojih sanjate bivšeg ili bivšu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ Jills

Bili ste ubeđeni da ste preboleli bivšeg dečka, a onda ste se probudili usred noći i shvatili da ste ga upravo sanjali?

Psiholozi navode da, osim ako niste nedavno raskinuli, ne znači da vam bivši partner nedostaje, ili, suprotno široko raširenim zabludama, da i dalje gajite neka osećanja prema njemu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ako sam ga prebolela, i ne nedostaje mi, pa zašto ga onda sanjam, verovatno se pitate.

Terapeuti navode 3 razloga zbog kojih se ovo događa i šta vam, u stvari, podsvest poručuje.

Preboleli ste osobu, ali je bol ostala

Čak i ako ste definitivno raskinuli sa bivšim i nastavili sa svojim životom, neke rane još bole. Naročito ako se radilo o posebno bolnom raskidu koji su pratile ružne reči sa jedne ili druge strane.

Šta da uradite?

Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Obratite pažnju na radnju i scene u kojima se vas dvoje zajedno pojavljujete, i koje emocije osećate u snu. Najbolje je da ujutru sve zapišete i identifikujete emocije koje se pojavljuju u snu. To će vam pomoći da ustanovite obrazac koji se ponavlja u snovima, što će vas usmeriti ka ranama koje nisu još zacelile.

Sećate se poznatog osećaja

Da li je veza sa bivšim počela strastveno i brzo se ugasila? Da li ste na kraju osećali da vas partner uopšte nije razumeo? Ponekad je san o bivšem više refleksija vaših trenutnih osećanja, nego što se odnosi na bivšu vezu.

Šta da uradite?

Prvo, razmislite o danima PRE nego što ste sanjali bivšeg. Notirajte emocije koje ste osećali tih dana. Na primer, ako ste se osećali neshvaćeno kada ste raskinuli, možda se tako osećate i sada. Ili vas neko iz sadašnjeg života podseća na to kada ste se sa bivšim osećali neshvaćeno. Povezivanje ovih tačaka olakšaće vam da se izborite sa ovim osećanjem.

Foto: Pixabay/Stefan Keller

Morate da unapredite svoje granice

Jedan od iznenađujućih razloga zašto ste sanjali bivšeg je erozija postojećih granica. Ako ste se borili sa granicama dok ste bili sa bivšim, možda se isti obrazac ponavlja i sada. Na primer, da li ste u prethodnoj vezi premalo brinuli o sebi, morali da tražite dozvolu za neke stvari i često niste mogli da kažete: Ne… Vaši snovi mogu da budu podsetnik da morate da unapredite vaše granice.

Šta da uradite?

Razmislite o raznim vrstama granica koje trenutno imate u životu, bez obzira da li se radi o vezama ili poslu. Gde mislite da granice ne podržavaju vaše interese? Pratite bilo koji osećaj nezadovoljstva jer on vas usmerava prema područjima vašeg života u kojima morate da postavite nove granice.

Foto: Pixabay/Karin Henseler

Zaključak: Kada ove snove prihvatimo kao nešto normalno, i umesto sa strahom, gledamo ih sa stanovišta radoznalosti, možemo da počnemo sa dubljim tumačenjem ovih snova.

I još nešto, kada prepoznamo pravo značenje snova, oni će se pojavljivati sve ređe, i mirno ćete moći da spavate.



Izvor: Objektiv.rs, mindbodygreen.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar