NADZOR

Ovaj papir dobijaju SVI naši građani na granici: Ko se vraća u zemlju mora da se prijavi (FOTO)

Velike gužve od jutros su na svim graničnim prelazima sa Crnom Gorom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA

Svi srpski državljani koji danas u toku dana uđu iz Crne Gore na graničnom prelazu dobijaju dokument prema kome u naredna 24 sata moraju elektronski da prijave svoj dolazak iz ove primorske zemlje, a nadzor će trajati 10 dana i neće podrazumevati zabranu kretanja.

Počinje NADZOR građana koji se vraćaju u Srbiju: Ako ste među njima evo gde treba da kliknete

Velike gužve od jutros su na svim graničnim prelazima sa Crnom Gorom, oko 50 vozila čeka u koloni na Jabuci, a na Gostunu je tokom noći granicu prešlo pet autobusa sa srpskim putnicima i oko 1.000 automobila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na oba granična prelaza gužva je samo iz pravca Crne Gore, dok iz Srbije ka ovoj zemlji izađe tek po neki automobil.

Papir koji dobijaju srpski građani na granici Foto: RINA

Gužve na prelazu Jabuka, ljudi se vraćaju

Na graničnom prelazu Jabuka sa Crnom Gorom od jutros su ogromne gužve, a u koloni čeka na desetine vozila. Prema poslednjim podacima u susednoj primorskoj državi boravi preko 70.000 Srba, a nakon apela Kriznog štaba zbog teže epidemiološke situacije, većina njih odlučila se na povratak.

Gradični prelaz Gostun Foto: RINA

“Odlučili smo da poslednje dane leta provedemo na moru, ali nismo mogli da ostanemo imuni na apel i krenuli smo nazad iako smo planirali da ostanemo malo duže. Na granici već čekamo duže od pola sata, ispred nas je oko 20, a iza oko 30 automobila”, rekao je za RINU, Danilo Paunović iz Čačka.

Najveće gužve na graničnom prelazu danas se očekuju u periodu od 16 do 18 sati, a svi građani koji nakon toga pređu granicu biće pod posebnim, elektronskim zdravstvenim nadzorom narednih 10 dana.



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar