Nova izložba u Narodnom muzeju: Biće prikazani najznačajniji radovi Radomira Damnjanovića Damnjana

Izložba se otvara 23. septembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Izložba “Damnjan na iskustvima Damnjana”, radovi iz Poklon – zbirke Dragoslava Damnjanovića biće otvorena 23. septembra, a posetioci će moći da je pogledaju do 13. decembra.

Autorka izložbe, muzejski savetnik Gordana Stanišić odabranom postavkom na prvom i drugom spratu Narodnog muzeja, predstavlja najznačajniji deo umetničkih radova Radomira Damnjanovića Damnjana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U okviru Poklon-zbirke koju čine dela domaćih i stranih umetnika iz druge polovine 20. veka, Narodni muzej čuva više od 160 radova Radomira Damnjanovića Damnjana. Na izložbi će biti prikazani radovi koji su najstajali od kraja pedesetih godina 20. veka do druge decenije ovog veka.

“Damnjanović je jedan od najmarkantnijih i najintrigantnijih umetnika nomada, izraženi individualista koji je od početka šeste decenije prošlog veka, svojim vaninstitucionalnim angažovanjima i eksperimentalnim istraživanjima, bezuslovno se suprotstavljajući komercijalnim vrednostima kao resursima modernističkih stremljenja, inicirao različite alternativne poetike i učestvovao u formiranju aktuelne jugoslovenske savremene scene”, kažu organizatori.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar