Saveti stučnjaka: Kosa će početi BRŽE da vam raste ako primenite ovih 5 METODA

Fenomenalni trikovi za dužu kosu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Freepik/Racool_studio

Skoro da ne postoji devojka koja ne želi da ima dužu kosu, a naročito kada se tek ošiša, pa jedva čeka da joj kosa ponovo poraste.

Mnogima to deluje kao dugotrajna, pa čak i nemoguća misija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, ovaj proces ne mora da bude toliko težak, ukoliko pratite određene instrukcije, koje će vam pomoći da vam kosa poraste u što bržem roku.

Prvo što svi stručnjaci preporučuju je da prestanete da se oslanjate na štetne proizvode za kosu, koje pružaju kratkotrajan efekat, a u stvari su puni hemikalija.

Oni mogu da budu uzrok toga što vam kosa sporo raste.

Kosa, Foto:Pexels/Karolina Grabowska

Pogledajte nekoliko trikova, koje preporučuju stručnjaci, a koji će omogućiti da pospešite rast kose.

Koristite manje šampona

Mnogi današnji šamponi i dalje imaju određene štetne hemikalije, koje na duži rok mogu negativno da utiču na vašu kožu. Vrlo je bitno da odaberete kvalitetan šampon. Takođe, bez obzira na to koliko je šampon dobar, nije preporučljivo da se koristi više od dva puta nedeljno, ukoliko želite da vam brže poraste kosa.

Zaboravite na preterano stilizovanje kose

Uvijanje kose, ili ispravljanje peglom može da vas usreći na nekoliko sati, ali može i da ošteti vašu kosu na duži vremenski period. Posebno su loši električni aparati, poput figara, pegle za kosu i ostalih sličnih pomagala, pa treba da ih izbegavate što više.

Ispucali krajevi, Foto:Freepik/
diana.grytsku

Redovno skraćujte krajeve

Ukoliko ignorišete vaše ispucale krajeve i ne želite da ih dirate, zato što mislite da ćete tako usporiti proces rasta kose, pravite sebi kontra uslugu. Upravo će održavanje rascvetalih i ispucalih krajeva usporiti rast, tako da morate redovno da ih skraćujete.

Dodajte odgovarajuća ulja

Biljna ulja, poput kokosovog, maslinovog ili bademovog su veoma korisni za našu kosu. Mešanje ovakvih ulja sa šamponom je odlično za rast kose.

Pranje kose, Foto:Freepik/freepik

Vitamini su veoma važni

Promene koje se tiču ishrane imaju ključnu ulogu u rastu kose. Određena količina vitamina i minerala je potrebna za zdravlje kose. Ukoliko vam ishrana nije bogata proteinom i keratinom, mogu da pomognu i suplementi, u vidu tableta. Ako, ipak, želite da promenite ishranu, onda konzumirajte više jaja, spanaća i lososa.



Izvor: Objektiv.rs, herzindagi.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar