SJAJNA FOTO PRIČA

Ovako Srbi slave Dan JEDINSTVA! Šetali smo Beogradom kojim se vijorilo 4.000 zastava, evo šta smo videli

Beograd je danas bio ukrašen sa 4.000 zastava, a reporter Objektiva zabeležio je najlepše kadrove grada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Srbija i Republika Srpska danas prvi put obeležavaju zajednički praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave u znak sećanja na dan kada je u Prvom svetskom ratu 1918. godine probijen Solunski front. Tim povodom sve opštine i centralni trgovi u Srbiji danas su ukrašeni Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije.

Beograd je danas, kako su gradski zvaničnici saopštili,  ukrašen sa 4.000 zastava, a reporter Objektiva zabeležio je najlepše kadrove grada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na najpoznatijim zgradama prestonice danas se vijore zastave, koje su postavljene i dužinom najvećih saobraćajnica. Istim povodom danas će Most na Adi, Brankov most, Palata Albanija, Dom Narodne skupštine biti osvetljeni u bojama srpske zastave, dok će sa fontane na Slaviji biti emitovane himne Republike Srbije i Republike Srpske.

Dan srpskog jedinstva, pored Srbije i Republike Srpske obeležava se i u svim delovima sveta u kojima žive Srbi, simbolišući na taj način jedinstvo srpskog naroda. Praznik se obeležava na današnji dan u znak sećanja na proboj Solunskog fronta, koji se dogodio 15. septembra 1918. godine, podsećajući na taj način i na vrednosti za koje su se pre više od veka borili naši preci.

Tokom današnjeg dana mnogi zvaničnici su čestitali ovaj praznik, među kojima je prvi bio Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je čestitku uputio na svom instagram profilu.

Aleksandar Vučić se HITNO obratio Srbiji! Poslao je veoma JAKU poruku svima i ukazao na ovu VAŽNU stvar

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Danas je veliki dan za Srbiju i Srpsku, za celokupan srpski narod. Danas slavimo jedinstvo i slobodu. Nema viših i važnijih vrednosti od jedinstva našeg naroda i slobode za koju su se naši preci uvek borili i za koje ćemo uvek morati, želeti da se borimo i u budućnosti. Čestitam narodu u Republici Srpskoj, čestitam narodu u Srbiji i svim Srbima širom sveta. Svojom zastavom, svojom prelepom crveno, plavo, belom zastavom se ponosimo i čuvaćemo je i umeti da čuvamo našu zemlju, ali umeti zajednički da čuvamo i naš narod. Tako ujedinjeni ostavićemo trag u istoriji i Evrope i sveta i imaćemo dobru i sigurnu budućnost.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar