DSK usvojio koalicioni sporazum sa Samoopredeljenjem, Rama čestitao

Pregovori oko zauzimanja pozicija u toku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Glavni odbor Demokratskog saveza Kosova danas je jednoglasno usvojio koalicioni sporazum sa pokretom Samoopredeljenje, potvrdio je portparol ove stranke, javlja Indeksonlajn.

Kako se navodi, vlada kojom će rukovoditi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti imaće 15 ministarstava, šest za DSK, šest za Samoopredeljenje i tri za manjine.

Sporazumom je predviđeno da će DSK rukovoditi Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom obrazovanja, nauke i inovacija, Ministarstvom unutrašnjih poslova i javne uprave, Ministarstvom infrastrukture i planiranja, Ministarstvom poljoprivrede i razvoja i Ministarstvom odbrane, javlja Indeksonlajn.

Na pitanje da li će prihvatiti mesto predsednika parlamenta, potpredsednica DSK Vjosa Osmani je rekla da su u DSK razgovarali o tome gde bi mogla najviše da doprinese, ali da se nije do kraja izjasnila o ovoj poziciji, prenosi Kosovo onlajn.

Rama čestitao Samoopredeljenju i DSK na sporazumu

Albanski premijer Edi Rama cestitao je danas Samoopredeljenju i Demokratskom savezu Kosova potpisivanje sporazuma o zajedničkoj kosovskoj vladi.

“Uspeh Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova u formiranju nove vlade i upravljanja Kosovom. Želim najkorisniju moguću saradnju za Albanace ovde i tamo i radujem se stavljanju na sto pitanja slobode kretanja građana i preduzeća na našoj granici”, naveo je Rama u Tviter poruci.

Aljbin Kurti i Isa Mustafa potvrdili su ranije danas da je potpisan sporazum o vladajućoj koaliciji između Samoopredeljenja i DSK.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar