Ilon Mask testirao najvećeg konkurenta, Volkswagen ID.3! Evo šta je imao da kaže (VIDEO)

Milijarder je obišao i lokaciju buduće gigafabrike u Berlinu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PATRICK PLEUL/AFP/Profimedia

Vlasnik Tesle, Ilon Mask, boravio je u Nemačkoj, gde je posetio lokaciju buduće gigafabrike Berlin-Brandenburg, ali je imao priliku da isproba i glavni električni adut kompanije Volkswagen, ID.3.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tokom obilaska gradilišta, Mask je podsetio da će se u pogonima proizvoditi Teslin Model Y, ali i baterije za vozila. On je zadovoljno prokomentarisao napredak radova i najavio da će kompanija otvoriti puno radnih mesta. Našao je vremena i da potpiše autograme okupljenim fanovima.

Ofanziva na e-tržište

Posle zvaničnog obilaska, ekscentrični milijarder našao se s prvim čovekom VW korporacije, Herbertom Disom, a susret je trajao bezmalo dva sata. Na aerodromu u Brunsviku, Mask je imao priliku da provoza ID.3 i uveri se u njegove kvalitete.

Ovaj model predstavlja najveću konkurenciju Tesli, tačnije njihovom Modelu 3. Možda potez deluje neuobičajeno, ali Dis je i ranije otvoreno pokazivao naklonost prema Ilonu Masku, njegovim poslovnim potezima i uspesima.

Da stvari budu zanimljivije, milijarder je imao priliku da vidi, a možda i isproba, crossover ID.4, koji uskoro stiže u prodaju. Volkswagen je najavio da planira ofanzivu na tržište električnih automobila, kako bi do 2023. dostigao Teslu.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar