U krevetu savršeno, a u vezi ništa ne valja? Nauka objašnjava zašto je to nekad tako

U spavaćoj sobi sve funkcioniše poput sata, ali, akd to treba primeniti na druge životne situacije, nešto fali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Pexels

Kada ste sami, u mraku spavaće sobe – sve je gotovo savršeno.

Funkcionište poput sata i još bolje, strastveno, vrelo, uzbudljivo…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali, kada to uzbuđenje treba primeniti i u drugim životnim situacijama, kao da nešto fali.

Jednostavno, nije to to.

Na kraju priče, ispostavi se da je seks jedino što vas spaja, ali da je toliko dobar, da vas još uvek drži u vezi.

Ova tema, protkala se kroz brojne knjige, teze pa i filmove i serije.

Ili smo svi zaboravile čuvenu Šarlot iz serije “Seks i grad“, koja je svoj mir i sigurnu luku našla pored Herija, koji je u tom momentu predstavljao sve što joj se nije dopadalo: mali, bucmast, ćelav… Pa ipak, na kraju, gospodin “pravi“.

Foto: Unsplash/ Toa Heftiba

Kako život nije serija, bitno je shvatiti zašto do ovakvog fenomena dolazi.

Po nekim istraživanjima, loši intimni odnosi su jedan od top tri razloga zbog kojih se parovi razvode, zato je bitno na tome raditi, jer zaista može biti stub intime, a kasnije i bitan aspekt veze.

O dobrim stranama redovnog upražnjavanja seksa već smo vam pisali: oslobađa umora, stresa, napetosti. Dakle, bitan je za udravlje i dobro funkcionisanje organizma.

Loš seks može imati nekoliko uzroka.

Foto/Freepik/bearfotos

Sa jedne strane, u dugim vezama partneri često izbegavaju eksperimentisanje, odnosno, na neki način, prestaju da se trude da “začine” stvari u spavaćoj sobi.

Drugi razlog mogu biti i neki privatni problemi koji mogu ometati, pa čak i onemogućiti da do odnosa dođe. U takvim situacijama je najbitnije biti otvoren sa partnerom i, ukoliko je moguće, pokušati da nađete rešenje problema.

Treći razlog, koji je po brojnim istraživanjima veoma čest, je česta nezainteresovanost partnera za partnerku. Da li je doživela vrhunac ili ne, to nije njegov problem.

Tu vam je u samom startu jasno sa kakvim tipom osobe imate posla, te da bi iz takvog odnosa trebalo da bežite glavom bez obzira, ukoliko nema promene u ponašanju.

Foto/picjumbo/Viktor Hanacek

Sa jedne strane, i dalje je velikom broju ljudi seks sinonim za ljubav. A kako može biti dobar seks ako nema nekih skrivenih, velikih emocija?

Nauka je i tu objasnila šta posredi.

Naime, jedno istraživanje iz 2016. godine, dokazalo je da ljudi, kada se uzbude, ulaze u stanje koje se naziva “tunelska vizija”, a u prenesenom stanju, utiče na zdrav razum.

U tom trenutku, jedino što je bitno za vaš mozak je da se zadovolji seksualna tenzija.

Ovo ponašanje često se provlači kroz teoriju Okaforovog zakona, po kome su određene studije pokazale da muškarci koji “imaju prođu” kod žene, odnosno, uspeju da je odvedu u krevet, neretko će moći da to čine iznova i iznova, što umnogome olakšava “potražnju”, odnosno, dobijate siguran način da zadovoljite nagone.

Foto/Freepik/teksomolika

Sa druge strane, veliki broj studija je pokazao da su žene te koje su nakon odnosa nezadovoljne. Odnosno, dobrog seksa manjka. To dalje vodi da, ma koliko je partner na drugim poljima loš izbor, ako je u krevetu “bomba”, to predstavlja neku vrstu džekpota.

Ipak, naposletku je bitno da zapamtite da, ma koliko su intimne igrice dobre, ne bi trebalo da vam to zamagli um.

Ono što ovde ostaje za reći je, da bez obzira da li je seks dobar ili ne, bilo koji oblik veze koji vam oduzima unutrašnji mir, sreću i čini vas nesposobnim da živite svoje snove i najbolji život, nije toliko dobar za vas, i trebalo bi mu dopusti da ide dalje svojim putem, pišu na sajtu pulse.ng.

Bilo koji partner koji je za vas samo polovičan, nije dovoljno dobar.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar