Jesen nam se polako ali sigurno probližava.
Iako ćemo na niske temperature, na radost mnogih, popričekati, period koji nam dolazi donosi mnošto divnih jela i dezerta u kojima zapravo možemo uživati tokom cele godine, ali ih se ne setimo uvek.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Jabuke sa orasima i medom, sjajan su specijalitet kada vam treba nešto što će nahraniti sva čula, a najbolje od svega – sprema se i brzo i lako.
Verovali ili ne, cena po porciji će vas izaći nešto malo više od 35 dinara.
Jeftino, zdravo i preukusno. Pa gde ćete bolje?
Za 4 porcije biće vam potrebne: 2 veće jabuke, 100 g oraha, 3 kašike meda i opcinono – običan ili vanilin šećer, kao i malo cimeta ukoliko volite, piše na kulinarskom blogu amiraspantry.
Ovakve jabuke mogu vas podsetiti ukusom i na baklave.

Priprema:
Ukoliko nemate samlevene orahe, sameljite ih u blenderu, ali ostavite jednu šaku koju ćete kasnije iseckati i posuti po jabukama pre sečenja.
Samlevene orahe pomešajte u činijici sa medom. Možete dodati vanilin ili običan šećer.
Jabuke isecite na pola. Dno blago zasecite sa spoljne strane kako bi lakše stajala u plehu, a potom izdubite unutrašnjost.
Filujte ih nadevom sa orasima i medom, a preko možete dodati krupnije sečene orahe, još malo meda i cimeta.
Pecite ih na 200 stepeni dvadesetak minuta i vaš dezert je fotov.
Kuća će vam divno zamirisati, a verujemo da će ova poslastica postati česta na vašem meniju.
Komentari (0)