UZBUNA U KRAGUJEVCU

Korona ušla u još jednu srpsku školu: Roditelji nikome nisu rekli da je cela porodica zaražena

Školi je preporučeno da obavezno sva deca iz tog odeljenja nose maske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Učenica 6. razreda Osnovne škole „Natalija Nana Nedeljković“ u Kragujevcu, pozitivna na koronavirus, pohađala je časove 1. septembra, jer njeni roditelji nisu prethodno obavestili školu da u tom trenutku čekaju rezultate testa na ovaj virus, piše Telegraf.

Korona u školi u Beogradu već 1. septembra! Roditelji poslali ZARAŽENOG đaka, celu grupu vratili KUĆI

Tek u utorak uveče, po završetku radnog dana, roditelji su obavestili školu da su im stigli rezultati i da je cela porodica pozitivna na kovid 19.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dragana Mijović, direktorka ove škole u Kragujevcu, kaže za ovaj portal da su roditelji učenice pozitivne na koronavirus tek oko 20.30 sati, 1. septembra, javili odeljenskom starešini da se devojčica testirala i da je zaražena.

“Rečeno je da se cela porodica testirala i da su svi pozitivni. Roditelji nisu nikog u školi obavestili da se naša učenica 6. razreda testirala na koronu. Odeljenski starešina je uveče odmah javio meni, a potom je obaveštena Školska uprava, kao i Institut za javno zdravlje Kragujevac”, navodi direktorka.

Kazne do 150.000 dinara! Roditelji poslali dete ZARAŽENO KORONOM u školu, a sad će odgovarati

Kako kaže, od Instituta je škola dobila preporuke, među kojima nema one da celo odeljenje u narednom periodu prati nastavu onlajn.

“Školi je preporučeno da obavezno sva deca iz tog odeljenja nose maske, da se poooštri dezinfekcija, da se više provetravaju prostorije… Sva deca su nastavila regularno da dolaze u školu. Ipak, rečeno je da deca nikako ne dolaze na nastavu ukoliko čekaju rezultate testa na koronu ili osete bilo kakve simptome”, naglašava Mijović.

Ona je apelovala na roditelje, na njihovu savest i odgovornost, rekavši da je u celom ovom procesu njihova uloga jako važna.

Kako je dodala, zaražena devojčica od 1. septembra ne dolazi u školu i nalazi se u izolaciji.

Korona i u beogradskoj školi

Podsetimo, sličan slučaj odigrao se u Beogradu, kada je u Osnovnoj školi “Braća Jerković“ iz Železnika na nastavu je prekjuče došao učenik trećeg razreda, za koga je utvrđeno da je pozitivan na koronu.

Cela porodica testirala se na virus korona dan ranije, a roditelji su dete poslali u školu, pre nego što su stigli rezultati testa.

Protiv roditelja koji su poslali dete u školu podneta je prijava Centru za socijalni rad.

“Preduzete su sve mere prema uputstvu o postupanju u toj situaciji i prema preporukama Kriznog štaba, a učenici koji su juče pohađali nastavu u toj grupi i učiteljica, sa kojima je taj učenik bio u kontaktu, nastavu će nastaviti da realizuju onlajn”, rekla je direktorka te škole Violeta Marković.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar