EPIDEMIJA

Korona u školi u Beogradu već 1. septembra! Roditelji poslali ZARAŽENOG đaka, celu grupu vratili KUĆI

Učenik ide u treći razred

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/milos rafailovic

Već 1. septembra koronavirus je ušao u jednu beogradsku osnovnu školu, a protiv roditelja đaka koga su zaraženog poslali u školu, Ministarstvo prosvete podnelo je prijavu zbog povrede bezbednosti druge dece i nesavesnog ponašanja Centru za socijalni rad.

Ovo je za Blic potvrdio ministar prosvete Mladen Šarčević.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ceo slučaj desio se u Osnovnoj školi “Braća Jerković” u beogradskom naselju Železnik.

Kako se navodi, učenik ide u treći razred, a majka ga je poslala u školu 1. septembra iako je čekala rezultate testa na kovid 19.

Naime, dete je testirano 31. avgusta, a roditelji su ga, uprkos tome što još uvek nisu znali da li je test negativan ili pozitivan na kovid, poslali među ostalu decu u školu. Da je učenik zaražen koronom, majka je saznala popodne i o tome odmah i obavestila učiteljicu.

Ministarstvo odmah reagovalo

Ministar Šarčević je rekao da je u ceo slučaj upućen otpočetka.

“Čim smo saznali za slučaj, odmah smo preduzeli sve neophodne mere zaštite. Prosto je neverovatno da je majka, inače zaposlena u zdrastvu, poslala dete u školu. Nakon što je obavestila sve nadležne da je test bio pozitivan svi su se zapitali zbog čega ga je uopšte slala u školu. Srećom, sva deca su nosila maske i reč je o maloj grupi đaka”, izjavio je za Blic ministar Šarčević.

Svi đaci su danas gledali u OVU NASTAVNICU! Imala je veoma važnu stvar da kaže učenicima u Srbiji

OVO se neće dopasti našim”modernim” klincima: Onlajn NASTAVA će se prenositi samo jednim putem 

Cela grupa na onlajn nastavi

On dodaje da je ta grupa učenika, sa kojom je zaraženi đak bio u kontaktu, prebačena na onlajn nastavu. Učitelj takođe ne dolazi u školu.

Porodici, međutim, zbog neodgovornog ponašanja slede sankcije.

Foto: Pixabay/ Luisella Planeta Leoni

Prijava protiv roditelja

“Ministarstvo prosvete uputilo je prijavu protiv ove porodice Centru za socijalni rad zbog ozbiljne povrede bezbednosti druge dece i nesavesnog ponašanja”, rekao je Šarčević.

Kako dodaje, možda je i dobro što se ovo desilo na samom početku školske godine, da služi za nauk svima da moraju da povedu računa.

“Pojedina Udruženja roditelja i Savet roditelja vezan je za školsku instituciju i svi moraju da povedu maksimalno računa kako se ovakvi slučajevi ne bi više događali”, naglasio je Šarčević.

Za sada nije poznato iz kog razloga su roditelji testirali dete dan pre polaska u školu, niti da li je ono imalo nekakve simptome bolesti, odnosno bilo kakvu sumnju na koronavirus.

Kako se saznaje, majka je zaposlena u KBC “Dragiša Mišović”, koja je kovid bolnica.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar