Galaxy Z Fold2: Nov telefon donosi revoluciju u fotografisanju (VIDEO)

Samsungov uređaj na srpskom tržištu prodavaće se za 244.990 dinara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Samsung

Kompanija Samsung predstavila je novu verziju preklopnog telefona – Galaxy Z Fold2, otkrivajući njegove specifikacije i mogućnosti.

Novi Fold2 nešto je veći, ali bi trebalo da bolje leži u ruci, zahvaljujući unapređenom sistemu preklapanja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dijagonala otvorenog ekrana iznosi 7.6 inča (u odnosu na 7.3 kod Folda), a reč je o QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Infinity Flexu koji se može pohvaliti osvežavanjem od 120Hz. Kao takav, predstavlja idealnu platfomu za mobilni gejming ili gledanje video-sadržaja.

“Četkice” čuvaju od prašine

Spoljni, Infinity-O HD+ Super AMOLED ekran povećan je na 6.2 inča, uz pomoć kojeg uređaj koristite kao i ostale telefone na tržištu.

Prednja kamera vešto je skrivena, što dodatno doprinosi utisku velikog displeja.

Za jak i jasan zvuk brinu se dva zvučnika s ojačanim vibracijskim pločicama i Dynamic Sound Experience opcijom.

Već smo pomenuli da je sistem preklapanja unapređen, a posebno su zanimljive specijalne “četkice” koje se brinu da u mehanizam ne ulaze čestice prašine i prljavštine, i da se ekran ne oštećuje iznutra.

Na usluzi pet kamera

Galaxy Z Fold2 poseduje čak pet kamera. “Trojka” na zadnjem delu sastoji se od ultra široke 12MP kamere, širokougaone 12MP, te 12MP tele-kamere. Selfi (prednja) kamera, kao i ona na unutrašnjem delu, imaju 10MP.

Opcija Capture View omogućava istovremeni pregled slika i fotografisanje kada je uređaj otvoren. Jedan ekran služi za pregled galerije, a uz pomoć drugog koristite kameru. Na taj način, korisnik odmah vidi fotografiju koju je napravio, i ne mora da otvara posebnu aplikaciju.

Dual Preview opcija omogućava osobi koju slikate, kada je uređaj otvoren, da se ogleda u ekranu i namesti za “photo session”. Isto je moguće organizovati kada se koristi selfi kamera.

Rad sa više aplikacija

Proizvođač navodi da je veliki ekran najbolje koristiti za nekoliko aplikacija istovremeno, konkretno tri, a njihovu veličinu moguće je odrediti na displeju.

Recimo, možete otvoriti Word, mejl i internet pretraživač, i istovremeno raditi s njima.

Microsoft je potvrdio svoje partnerstvo sa Samsungom prilagodivši aplikacije iz Office paketa za korišćenje na Galaxy Z Fold2, kako bi vlasnici imali osećaj kao da rade na računaru ili tabletu, a ne mobilnom telefonu.

Procesor, baterije i cena

Novi uređaj dolazi s moćnim Snapdragon 865+ procesorom, 12GB RAM memorije i 256GB prostora za skladištenje podataka.

Ima dve baterije ukupnog kapaciteta 4500mAh, što bi trebalo da osigura dovoljno snage za celodnevni rad.

Uređaj će biti dostupan na tržištu od 18. septembra, a u Srbiji će se prodavati u dve boje: Mystic Bronze i Mystic Black, po ceni od 244.990 dinara.



Izvor: Objektiv.rs, Zimo.dnevnik.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar