Hvala ti na nezaboravnim avanturama: Preminuo je autor crtanog filma “Skubi-Du”

Na kultnom crtanom filmu je radio više od 50 godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Jedan od autora kultnog crtanog filma “Skubi-Du” Džo Rubi je sinoć preminuo, u 87. godini.

Mediji prenose da je reč o prirodnoj smrti, zbog Rubijeve starosti. On je idejni tvorac Skubi Dua, a na popularnom crtanom filmu je radio više od 50 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Do poslednjeg trenutka je pisao i stvarao, nije prestajao da bude kreativan”, rekao je njegov unuk Bendžamin Rubi za portal “Variety”.

Pored neverovatne petorke koja rešava misteriji i koja je nastala 1969. godine, Rubi je sa svojim partnerom Kenom Spirsom stvorio i druge serije “Dynomutt” i “Jabbejaw”.  Stvorili su likove i sami napisali prve epizode serije “Skubi-Du, gde si ti“. Spirs i Rubi se plašili da će moći da snime samo prvi sezoni, i da se publici možda neće svideti ova neobična ideja za crtanu seriju. Međutim, ubrzo su Skubi, Šegi, Velma, Dafni i Fred postali omiljeni među mališanima, ali i među odraslima.

Rubi je oduvek uživao u umetnosti i bio je izuzetno kreativan. Služio je u vojsci, ali ju je napustio kako bi počeo da radi u kompaniji “Volt Dizni”, tu je bio zadužen za animaciju. Kasnije je radio u kompaniji “Hanna-Barbera” i tu je došao na ideju o crtanom filmu o velikoj danskoj dogi.

Kroz Objektiv: Srpska publika će među prvima pogledati nove holivudske filmove



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar