Vratilo se kao BUMERANG: Taksista je pričao o teorijama zavere i KORONI, a onda je IZGUBIO voljenu osobu

Vozač taksija sa Floride koji je verovao u lažne tvrdnje da je korona virus velika prevara izgubio je suprugu zbog koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/prostooleh

Vozač taksija sa Floride koji je verovao u lažne tvrdnje da je koronavirus velika prevara izgubio je suprugu zbog koronavirusa.

Brajan Li Hičens i njegova supruga Erin poverovali su u tvrdnje koje su pročitali na Fejsbuku da je koronavirus izmišljen, da je povezan sa 5G mrežom ili da je sličan gripu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs  

Zbog toga se nisu pridržavali uputstava zdravstvenih radnika niti su se obratili lekaru kada su se oboje razboleli početkom maja, piše BBC.

Brajan se oporavio, ali njegova 46-godišnja supruga je ovog meseca preminula od srčanih problema povezanih sa koronavirusom.

Brajan je u julu razgovarao sa novinarom BBC u okviru istražicanja koje je sproveo britanski javni medijski servis o ceni dezinformacija o koronavirusu, koja je plaćena ljudskim životima.

Tada je njegova supruga još bila živa, ali na respiratoru.

Erin je i ranije imala probleme sa zdravljem – bolovala je od astme i poremećaja spavanja.

“Kašalj uvek UPOZORAVA na nešto”: Doktorka Jevtić otkrila kako razlikovati više vrsta

Brajan je rekao da sada žali što nije slušao savete o koronavirusu od početka epidemije i izrazio nadu da će mu supruga oprostiti.

On ističe da je korona stvaran virus koji različito deluje na ljude i dodaje da ne može da promeni prošlost, već može samo da živi u sadašnjosti i da donosi bolje odluke u budućnosti.

“Ako morate da izlazite van, molim vas da budete pametni i ne budete glupi kao što sam bio ja. Tako vam se neće dogoditi ono što se dogodilo meni i mojoj supruzi”, napisao je Brajan u postu.

BBC podseća da su stručnjaci upozorili na ogroman potencijal teorija zavera i dezinformacija da nanesu veliku štetu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar