Jugoslovenska kinoteka počinje sa radom: Publiku će dočekati “Skupljači perja” i niz filmskih klasika

Obavezno nošenje maski

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Jugoslovenska kinoteka sutra počinje sa radom. Prvi film na repertoaru: “Skupljači perja”, a karte će biti puštene u prodaju samo za polovinu kapaciteta velike sale u glavnoj zgradi Kinoteke dalaca, a nošenje maski je u toku i posle projekcije

Rakija je NAJBOLJA, a HRAM božanstven! Emotivna ispovest Bojsija iz “Mućki” za Objektiv o Srbima i Srbiji

Čast da prekine pauzu od pet meseci bez filmova u Kinoteci, imaće kultno ostvarenje “Skupljači perja” Aleksandra Saše Petrovića, u kojem su briljirali Bekim Fehmiu i Olivera Katarina. Od 18 časova će film koji je osvojio Veliku nagradu žirija u Kanu davne 1967. godine, biti prikazan u restauriranoj verziji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sreda je rezervisana za još jedno antologijsko delo sedme umetnosti od 20:30h, špageti vestern koji su svi voleli – “Za šaku dolara” Serđa Leonea, nastalom malo ranije nego čuveni film Saše Petrovića (1964). Films, između ostalog, pamti po večnoj filmskoj muzici nedavno preminulog kompozitora Enia Morikonea.

Planirane su po dve projekcije svake večeri do kraja avgusta i sam početak septembra, te će ljubitelji filmskih klasika uživati u mnogim remek-delima velikog ekrana: plesački mjuzikl “Pevajmo na kiši” Stenlija Donena i Džina Kelija, dramski triler “Uvećanje” Mikelanđela Antonionija, avanturistički “Dan velikih talasa” Džona Milijusa, filozofska drama “Osam i po” Federika Felinija.

Mads Mikelsen na Sarajevo film festivalu: “Teško je bilo igrati Hanibala Lektora posle Hopkinsa”

Na repertoaru su i psihološki trileri “Bulevar sumraka” Bilija Vajldera, “Vrtoglavica” Alfreda Hičkoka, krimić “Samuraj” Žan Pjera Melvila, fantastika “Istrebljivač” (Blade Runner) Ridlija Skota, muzička priča “Sav taj džez” Boba Fosija, ili vanserijska drama koja je proslavila Džejmsa Dina – “Buntovnik bez razloga” Nikolasa Reja.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar