Stručnjaci tvrde da je moguće celulit skinuti za 8 nedelja, ali MORATE da uradite 3 stvari

Ke3jt Šapland kaže da ima "recept" za brzo skidanje celulita

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik.com/Racool_studio

Sigurno postoji na stotine manje ili više uspešnih tretmana za skidanje celulita, ali retko koji može da donese rezultate za kratko vreme.

A to upravo “nudi” Kejt Šapland, stručnjak za negu nogu i osnivač brenda “Legology”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ovo je manje “bolan” način za skidanje celulita, jer možete da imate život dok se borite protiv celulita. Moj plan ne diktira bilo šta već vas tera da razmišljate o ishrani i aktivnostima, i to na takav način da vam čitav sistem ne postane naporan ili dosadan”, kaže Šapland.

“Dobra vest je da celulit, suprotno uobičajenom mišljenju, nije višak kiilograma, već skupljanje tečnosti oko masnih ćelija, a ne same masti. To se događa jer limfa, telesna mreža za odvod “otpada”, nije taj višak efikasno metabolizirala. To je pitanje celog tela i načina života”, objasnila je Kejt Šapland koja tvrdi da će posle 8 nedelja njenog programa, celulit skoro nestati.

Foto/Pexels.com/cottonbro

Međutim, ona napominje da je neophodna upornost i poštovanje osnovnih pravila – šetnja svaki dan, uz minimum 10.000 napravljenih koraka, kao i vežbanje dva do tri puta nedeljno.

“Ono što jedete je ključno. Prerađena hrana, skrob i šećer daju celulitu “dozvolu” da se razvija ta hrana je hidrofilna, i podstiče organizam da zadržava tečnost. Sa druge strane, belančevine podstiču izbacivanje tečnosti. Dijeta bogata proteinima, sa ugljenim hidratima iz povrća, i sa puno vode, ubitačna je kombinacija”, navodi Kejt.

Osim proteina, preporučuje se ishrana koja sadrži krastavac, beli luk, đumbir i šargarepu.

Foto/Freepik/Noxos

Kao međuobrok je dobro tamno voće poput bobica koje su antioksidanti. Preporučuju se i dinja, pomorandža i breskva. Ukoliko vam je potrebna tečnost, kao dobar izbor se navodi zeleni čaj.

Takođe, treći deo tretmana, uz ishranu i vežbanje, su redovni tretmani nogu, a Kejt Šapland napominje da je svakodnevno potrebno četkanje i masaža nogu mastima i uljima na bazi kofeina i bršljana, jer oni eliminišu vodu i podstiču cirkulaciju.



Izvor: Objektiv.rs, Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar