Fenomen: Nakon 19 godina “Hari Poter i kamen mudrosti” je ponovo najgledaniji film u bioskopima

Ljudi hrle u bioskope da pogledaju priču o dečaku koji je preživeo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Hari Poter citati
Foto: Profimedia/Image Capital Pictures / Film Stills

Neočekivani spletom događaja ostvarenje “Hari Poter i kamen mudrosti” je ponovo jedan od najgledanijih filmova na svetu. Ova neobična vest, 19 godina nakon premijere, nam je stigla iz Kineskih bioskopa.

Srbi ponovo poludeli za Harijem Poterom: Filmovi o dečaku čarobnjaku najgledaniji tokom vikenda

Naime, tamo je “Vornes Broders” počeo sa prikazivanjem restaurirane verzije filma u 3D tehnici. Za samo tri dana početak priče o dečaku koji je preživeo je prikazan u 16.000 projekcija. Za samo 72 sata je zaradio 13,6 miliona američkih dolara. Ovo je trenutno jedan od najgledanijih filmova u svetu, zato što je Kina jedna od retkih zemalja koja je bioskope otvorila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema trenutnim procenama, potrebno je da film zaradi samo još 2 miliona dolara kako bi dostigao ukupnu zaradu od jedne milijarde. Pretpostavlja se da će se ta cifra dostići, što će ovo ostvarenje učiniti drugim filmom iz franšize, posle “Harija Potera i relikvija smrti 2”, koji će toliko zaraditi.

Takođe, ovaj film je najgledanije ostvarenje u bioskopima, od kako su se oni ponovo otvorili u Kini. Izgleda da priča o Hariju Poteru nikako ne zastareva. Filmski studio ispituje mogućnost da restauriranu verziju Harija Potera vrati u bioskope širom sveta.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar