Regenerator ili maska za kosu: Evo kako da odaberete pravi preparat za negu

Verovatno ste ponekad u nedoumici koji preparat je najbolji za vašu kosu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/Racool_studio

Duga i negovana kosa simbol je ženstvenosti, lepote i privlačnosti. Svaka žena voli da njena kosa bude lepa i blistava, a u pomoć joj uvek mogu priskočiti različiti preparati za pranje i negu kose.

Verovatno ste nekada bili u nedoumici koji šampon da kupite i koju masku za kosu ili regenerator da koristite.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A nekada ste možda zarad lepote vaše kose u isto vreme koristili više preparata za negu kose. To svakako nije potrebno i trebate da znate kada se, u stvari, koristi regenerator, a kada maska za kosu.

Ono po čemu se određuje šta vam je od ova dva proizvoda za negu kose potrebno je stepen oštećenosti vaše kose.

Ako imate zdravu i sjajnu kosu ono što vama treba je regenerator nakon svakog pranja, a maska eventualno svake dve nedelje.

Regenerator će učiniti da vaša kosa bude svilenkasta i meka, a maska koju ćete da koristite 2 puta mesečno će samo nahraniti vlasi kose, ako im je potrebna dodatna nega. Regenerator je deo redovne rutine nege kada je kosa u pitanju, i ima svoju ulogu da zagladi dlaku, učini je mekšom i lakšom za češljanje.

Samim tim ne predstavlja preparat koji kosi omogućava bogatu negu.

Foto/Printscreen/Youtube/Color Wow Hair

Tu i jeste ključna razlika u odnosu na masku, koja se preporučuje kao dodatna nega. Dakle, maska nije zamena za regenerator, jer se ne radi o preparatima koji imaju istu funkciju.

Ukoliko vam je kosa suva i oštećena potrebna vam je maska. Nakon svakog pranja kosu namažite maskom i zatim isperite. Regenerator vam nije potreban dok se kosa ne opravi. Maska je tu da dodatno nahrani kosu odnosno dlaku iznutra, i učestalost korišćenja zavisi od toga kakva vam je kosa, koliko je oštećena i koji tip problema vas muči.

Foto/Freepik/master1305

Savet za nanošenje maske za kosu

Kada masku nanosimo na kosu koja je mokra, to znači da je kotikul dlake već znatno ispunjen vodom, te ne može da primi dovoljno hranljivih sastojaka iz maske. Hranljivi sastojci ostaju samo na površini, ne prodiru u samu dlaku, te efekat izostaje!

Foto/Pexels.com

Zato se savetuje da se maska za kosu nanosi na kosu koja je suva – pre pranja! Treba je potom ostaviti da deluje, te nakon toga isprati i tek onda regularno oprati šamponom. Tako će svi hranljivi sastojci, bilo da je maska proteinska ili hidratantna, prodreti u vašu dlaku.



Izvor: Objektiv.rs, mogujatosama.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar