Prepoznajete li ove momke? Nekada su žarili i palili javnom scenom, a sada su već legende

Ovako su letovali čuveni glumci nekadašnje Jugoslavije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Instagram/batazivojinovic

Na društvenim mrežama je osvanula fotografija iz ranih sedamdesetih koja oduševila našu publiku. Ovaj snimak je uslikan u Dubrovniku, na plaži ispred hotela “Excelsior”, ali da li prepoznajete naše glumačke legende sa slike pre skoro 40 godina?

Na fotografiji možemo da vidimo kako su tada odmarale mlade nade domaćeg glumišta – Ljubiša Samardžić, Dragan Milivojević, Rade Šerbedžija i Bata Živojinović.

Prema priči, umetnici su se zajedno našli na plaži sasvim slučajno. Dragan i Rade su igrali na Dubrovačkim letnjim igrama. Kasnije su došli Ljubiša i Bata, koji su se odmarali uoči početka snimanja filma “Sutjeska”. Sva četvorica su tada važila za talentovane glumce, mamili su uzdahe devojaka, ali niko nije mogao da pretpostavi kakvu slavu će doživeti. Ova fotografija je od obične slike, napravljene u prolazu postala prava razglednica toga vremena.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (6)

  1. Nije ovo dubrovačka plaža već "Zlatne Stijene" u Puli. Iznad je terasa restorana: "Splendid". U vreme čuvenog filmskovg festivala u Ljubiša Samarđić sa bratom i porodicom je bio non stop na "Zlatnim Stijenama", ređe Bata a skoro nikada Drgan i Rade. Mlađi glumci i režiseri su bli na : "Ribarskoj Kolibi"... Inače, u to vreme, starletice, buduće velike glumice su "Zujale" svuda u potrazi za foto i fimskim objektivima.

    Odgovori
  2. Pusti ti nas toplu braću, mi smo uvek postojali i bili tu, samo nekako više od srama i stida skrivali to. Ne svi ali većina je patila. Što se lepog života tiče, donekle se slažem ali sve to ima cenu i skupo smo je platili.

    Odgovori

Ostavite komentar