U kom ste znaku rođeni? Ovo pitanje postavljaju i poslodavci prilikom zapošljavanja

Studija rađena u Rusiji pokazuje da poslodavci obraćaju pažnju na horoskop kandidata za posao

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Maura Barbulescu

Svaki šesti vlasnik preduzeća, što je 16 procenata, obraća pažnju na horoskope kandidata za posao, dok samo pet odsto stručnjaka u službi ljudskih resursa uzima u obzir znake zodijaka kandidata, pokazuju rezultati studije službe rabota.ru, koja je rađena u Rusiji.

Većina vlasnika preduzeća odnosno 74 odsto njih, kao i 85 procenata rukovodilaca ljudskih resursa, uopšte ne uzimaju u obzir horoskop kandidata prilikom zapošljavanja, navedeno je u studiji, preneo je TASS.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema prikupljenim podacima, 75 odsto poslodavaca veoma obraća pažnju i uzima u obzir znake zodijaka prilikom zapošljavanja kandidata na rukovodećim mestima, 50 procenata prilikom zapošljavanja na položaju menadžera u kancelarijama, a 45 odsto prilikom zapošljavanja za poslove u sektorima prodaje i usluga.

Za svakog petog vlasnika preduzeća ili stručnjaka u ljudskim resursima znaci zodijaka su važni prilikom odabira potencijalnih IT stručnjaka, dok su do 15 procenata bitni pri odabiru marketinškog stručnjaka.

U istraživanju službe rabota.ru. učestvovalo je preko 1.000 predstavnika ruskih kompanija, menadžmenta i direktora sektora ljudskih resursa u svim ruskim regionima.

Kako svaki znak horoskopa nervira svog ljubavnog partnera: Ovako sabotiraju vezu



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar