Istraživanja pokazuju: Korona izazvala PORAST broja pacijenata sa ozbiljnijim MENTALNIM problemima

Nesigurna vremena su dovela do mnogih poteškoća, pa i psihičkih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/prostooleh

Čelnici Britanske nacionalne zdravstvene službe (NHS), objavili su da doktori primećuju porast broja prijavljivanja ozbiljnijih mentalnih problema.

Iako su se mnogi tokom vrhunca pandemije ustručavali da koriste usluge službe za mentalne poremećaje, tako da je taj procenat opao za 30 odsto, očekuje se da sada ovaj procenat bude za 20 odsto veći nego pre pandemije koronavirusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iz NHS-a ohrabruju sve ljude koji imaju poteškoće ove vrste da se obrate svojim lekarima.

Ipak, oni poručuju da je za uspešan rad svih institucija koje se bave ovim problemima potrebna velika podrška i investicije, kako bi neometano radili.

Prvi čovek NHS-a, Šon Dugan, izjavio je da se, nakon vrhunca pandemije, pojavilo sve više slučajeva pacijenata sa ozbiljnim mentalnim problemima, koji su najverovatnije nastali kao uzrok karantina i same pandemije, prenosi BBC.

Foto/Freepik/yanalya

On kaže da je ovaj podatak potpuno očekivan i da je normalno osećati povećanu anksioznost i nelagodu u ovako nesigurnim vremenima.

Ono što je preporučljivo da se radi je da, ukoliko vas opterećuju stalne informacije o koronavirusu, što manje vremena provodite na društvenim mrežama i što manje pratite vesti koje mogu uznemirujuće da deluju na vas.

Potrebno je da budete informisani, ali samo u dozi koja ne preti da naruši vaš mentalni mir.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar