Za prave fanove dubokih džepova: Na rekvizite iz filmskih hitova troše se milioni (VIDEO)

Onlajn aukcije traju i tokom epidemije koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/

Iako je snimanje i emitovanje kultne serije “Prijatelji” završeno još davne 2004. godine, njena aktuelnost svakako ne jenjava. U prilog tome govori činjenica da je nedavno objavljen kuvar u kome se nalaze i svi recepti koje su likovi iz serije pripremali tokom sezona. Ovaj potez svakako je vratio seriju u žižu javnosti, a takav primer prate i druga velika ostvarenja.

Kuvajte kao Rejčel: Stiže zvanični kuvar iz hit serije Prijatelji (FOTO+VIDEO)

Najpoznatiji “naslovi” po pravilu dostižu i najveće sume u vreme emitovanja, ali nekima od njih vrednost ne pada ni decenijama posle.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kostim plašljivog lava iz čuvenog filma “Čarobljank iz Oza” (1939) na aukciji dostigao cenu od glavobolnih tri miliona dolara, dok je prepoznatljiva haljina koju je Džudi Garland nosila u istom ostvarenju “otišla” za 360.000 zelenih novčanica.

Klavir iz oskarom nagrađenog filma “Kazablanka” možda je i jedan od naskupljih rekvizita, a prodat je za 3,41 milion dolara.

Štap Čarlija Čaplina iz “Modernih vremena” dostigao je 420.000 dolara, a kostimi iz filma “Moje pesme, moji snovi” su u ruke novog vlasnika prešli za 1,56 miliona.

Da film “Prohujalo s vihorom” nije prohujao, već da i dalje živi, govori i spremnost kolekcionara da za haljinu Skarlet O’Hare izdvoje 137.000 dolara.

Ne znamo da li će ga voziti, ali kolekcionar koji je kupio motor Pitera Fonde iz filma “Goli u sedlu” za 1,35 miliona dolara, sigurno nikada neće zaboraviti ovo ostvarenje. Baš kao ni oni koji su željni akcije iz Terminatora 2, pazarili Švarcenegerov Harli za 480.000 dolara.

Aukcije i u vreme koronavirusa

Kočije iz “Ben Hura” se verovatno više ne kotrljaju, ali su cele i ljubitelji ovog filma za njih su izdvojili 144.000 dolara.

Nešto realnija je vožnja autobusom “Brzina” iz 1994, koji je prodat za 96.000 dolara, mada je realnije da adrenalin raste samom činjenicom da ga neko poseduje.

Za isti novac prodat je i oklop koji je glumac Rasel Krou nosio u filmu “Gladijator”.

Čak i tokom korono ništa nije moglo da zaustavi prave fanove (dubokih džepova) da na onlajn aukcijama dođu do željenih predmeta iz omiljenih filmova.

Na jednom od takvih onlajn događaja ponuđen je kostim Darta Vejdera iz Ratova zvezda, za koji se procenjuje da vredi 250.000 dolara, kao i pilotska kaciga Toma Kruza iz Top gana s procenjenom vrednošću od 70.000 dolara.



Izvor: Objektiv.rs, RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar