Gorušica ili žgaravica je problem koji pogađa oko 65 odsto ljudi.
Često ovo zna da bude veoma iritantno.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Jedenje prebrzo i velikih količina hrane, je pravi “recept” za žgaravicu.
Takođe, ne preporučuju se ni kafa, čaj ili gazirana pića. Kisela ili ljuta hrana može izazvati gorušicu.
Međutim, postoji nekoliko prirodnih lekova koje možete da probate u borbi protiv žgaravice.

Jabukovo sirće
Kašiku jabukovog sirećta razmutite u 2 dl vode, i pijte tokom obroka. Veruje se da sirće razređuje želudačnu kiselinu.
Limun
Iscedite jedan ceo limun i popijte. Ukoliko vam je to prejako, razredite sa pola decilitra vode. Možete popiti oko dva limuna na dan, što bi trebalo da umanji gorušicu.

Kafa
Iako u obliku napirtka, kafa spada među supstance koje treba izbegavati ako imate problem sa gorušicom, stari narodni lek je da uzmete tri zrna kafe, dobro ih sažvađete i progutate.

Soda bikarbona
Ako sve ostalo zakaže, razmutite pola kafene kašičice sode bikarbone u 1/4 šolje vode. Popijte pa sačekajte od 5 do 7 minuta, tada biste trebali da osetite prve znake smirivanja.
Takođe, u olakšavanju simptoma pomažu i šumeće tablete magnezijuma i čaj od đumbira.
Komentari (0)