Горушица или жгаравица је проблем који погађа око 65 одсто људи.
Често ово зна да буде веома иритантно.
Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију – Објектив.рс
Једење пребрзо и великих количина хране, је прави “рецепт” за жгаравицу.
Такође, не препоручују се ни кафа, чај или газирана пића. Кисела или љута храна може изазвати горушицу.
Међутим, постоји неколико природних лекова које можете да пробате у борби против жгаравице.

Јабуково сирће
Кашику јабуковог сирећта размутите у 2 дл воде, и пијте током оброка. Верује се да сирће разређује желудачну киселину.
Лимун
Исцедите један цео лимун и попијте. Уколико вам је то прејако, разредите са пола децилитра воде. Можете попити око два лимуна на дан, што би требало да умањи горушицу.

Кафа
Иако у облику напиртка, кафа спада међу супстанце које треба избегавати ако имате проблем са горушицом, стари народни лек је да узмете три зрна кафе, добро их сажвађете и прогутате.

Сода бикарбона
Ако све остало закаже, размутите пола кафене кашичице соде бикарбоне у 1/4 шоље воде. Попијте па сачекајте од 5 до 7 минута, тада бисте требали да осетите прве знаке смиривања.
Такође, у олакшавању симптома помажу и шумеће таблете магнезијума и чај од ђумбира.
Коментари (0)