Predsednik čuvenog hrišćanskog univerziteta RASKOPČANIH PANTALONA grlio tuđu ženu (FOTO)

Folvelova fotografija izazvala je ogorčenje i optužbe za licemjerje s političke desnice i levice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Instagram/Printscreen

Predsednik jednog od najvećih evangeličkih univerziteta u SAD Džeri Folvel odstupio je s te pozicije nakon objavljivanja fotografije na Instagramu, piše BBC. Naime, čelnik Univerziteta Liberti Folvel je objavio fotografiju na kojoj je zagrlio ženu koja nije njegova, a njene i njegove pantalone bile su otkopčane te je u jednoj ruci držao čašu s tamnom tečnošću.

Priznao je da je fotografija koju je objavio na Instagramu malo čudna, ali i kazao da je sve učinjeno u “dobroj zabavi”. Ipak, fotografiju je kasnije obrisao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Folvelova fotografija izazvala je ogorčenje i optužbe za licemjerje s političke desnice i levice, a Mark Voler, predsednik republikanskog kluba u Zastupničkom domu Kongresa, pozvao je Folvela da odstupi.

“Njegovo ponašanje je grozno. Uveren sam da bi Folvel trebao da odstupi”, napisao je na Tviteru Voker, koji je ujedno član savetodavnog odbora univerziteta Liberti.

U razgovoru za lokalnu radio stanicu u Virdžiniji, ranije ove nedelje, Folvel se osvrnuo na kritike te otkrio da se na fotografiji s njim nalazila asistentkinja njegove supruge. – Ona je trudna i nije mogla zakopčati pantalone. Imao sam par pantalona koje nisam nosio već dugo i nisam ih mogao da ih zakopčam, pa sam izbacio stomak poput nje”, kazao je.

Folvel, koji je jedan od glasnijih “navijača” Donalda Trampa, kazao je da će na neodređeno vreme biti odsutan na Univerziteta Liberti u Virdžiniji. Izvršni odbor Univerziteta izdao je saopštenje u kojem navodi da se odbor sastao s Folvelom i zatražio od njega da se na neodređeno vrijeme povuče sa svojih funkcija, na što je on pristao.

Univerzitet, inače, ima striktna pravila u kojima se jasno navodi kako se studenti moraju ponašati, a to uključuje zabranu predbračnog seksa i konzumaciju medija u kampusu ili izvan njega “što je uvredljivo za slobode u standardima i tradiciji Univerziteta”, poput neukusnih tekstova, antihrišćanskih poruka, seksualnog sadržaja i golotinje.

Što se tiče načina odijevanja i frizura, studenti moraju ‘izbegavati krajnosti’ i u svakom trenutku biti pristojno odeveni.

Inače, ovo nije prvi Folvelov skandal. Kako piše BBC, u maju je na Tviteru objavio fotografiju maske za lice dekorisanu s motivima osobe koja ima crnu boju na licu i odećom Klu Kluks Klana, što je bila referenca na rasistički skandal u kojem se našao guverner Virdžinije, a mesec dana ranije je student Univerziteta na kojem je bio predsednik podnei tužbu zbog načina na koji se Univerzitet nosio s koronakrizom.



Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar