Dejan Milićević izneo detalje borbe sa koronom: Nisam se pridržavao mera, a onda me je virus SAMLEO…

Uzimao je antibiotike, a onda je vozio biciklu, što je dovelo do upale pluća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot/Youtube

Poznati fotograf i reditelj Dejan Milićević nedeljama se borio sa koronavirusom, a zbog komplikacija 20 dana je proveo u bolnici.

Dejan je u razgovoru za “Premijeru” otkrio da u početku nije verovao  u opasnost virusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Priznajem, nisam verovao u početku, nisam preduzimao neke drastične mere zaštite, nosio sam masku tu i tamo, nisam reagovao na sva upozorenja koja su bila izdivana tokom početka epidemije ovog virusa”, počeo je Dejan, pa nastavio:

“Jedan deo ekipe koji je prilično bio neodgovoran i prema sebi i prema svom životu, doveo je do toga da se zarazi i ostatak ekipe. Ja nisam čovek koji izlazi po klubovima, po zabavama, ali se desilo da su ljubi iz mog okruženja izlazili i uspeli da me zaraze. Krenulo je sve sa temperaturom, prvih par dana sam mislio da ću da pobedim to sam, da je to običan virus, obična prehlada, grip, ali uopšte nije tako. To je jedna pošast koja je mene samlela za par dana. Od početka temperature krenuo sam da uzimam antibiotike, išao sam biciklom do Ade da to izbacim. Ali sam još više pogoršao, spustio sam virus direktno u pluća i dovelo je do toga da dobijem upalu oba plućna krila”.

Foto: Screenshot Instagram

Milićević je nakon toga završio u bolnici i nije mu bilo nimalo lako.

“Posle skrenera doktor mi je rekao da moram hitno da se javim u bolnicu. Otišao sam u kovid ambulantu, uradio test, utvrdilo se da sam pozitivan, automatski, pod temperaturom, sam smešten u klinički centar Dragiša Mišović. Zahvaljujem se doktorima, medicinskom osoblju, koji su učinili sve da ne odem na respirator. Bilo je mnogo strašno, mnogo ozbiljno, kada ste u postelji i kada gorite od temperature shvatite da je ovo ozbiljna stvar sa kojom se ne treba šaliti. Na prve simptome treba da tražite stručnu pomoć, jer ovo je stanje gde samo Bog može da vas pogleda, a pre toga vi morate da budete odgovorni i zreli”, rekao je on.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar