ŽESTOKO

Novica je bio NAJŽEŠĆI lik srpskog PODZEMLJA! Zbog ovih krivičnih dela svi su ga se plašili (FOTO)

Da li ste znali za njega?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Fejsbuk

Novica Živković je u Francuskoj bio poznati pljačkaš, ali i glumac i producent filmova u kojima su glumili velikani poput Belmonda.

Novicu su u njegovom selu zvali Kandri, a kasnije je dobio nadimak Stiv, po kome ga i dan danas znaju. Imao je mnogo imena, jedan od njegovih alijasa bio je “Radiša Jovanović”, ime po kom su ga neki znali.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zajedno sa Brunom Sulakom bio je strah i trepet za sve banke i zlatare na Zapadu. Dok je živeo u Jugoslaviji nije imao problema sa zakonom, osim onda kada je kao veliki ljubitelj golubova, “doneo” tuđi kavez u svoje dvorište, kako je on to u žargonu govorio.

Iz ove male oronule stare kuće (levo) u selu Slatina kraj Leskovca otisnuo se u svet.

Stiv je imao dva lica: Na slici dole levo ga vidimo kao glumca u francuskom filmu gde je igrao inspektora, a dole desno je fotografija iz pravog života nastala posle jedne uspešne pljačke zlatare.

Novica je nameravao da se vrati u domovinu, slao je pare od kojih je napravljena velika kuća (desno u pozadini), ali Stiv ili Kandri kako su ga komšije zvale, nikada nije stigao u njoj da živi, ubijen je u zasedi francuske policije.

Ekskluziva iz inboksa: Iz ove male oronule stare kuće (levo) u selu Slatina kraj Leskovca otisnuo se u svet Novica…

Posted by Legende devedesetih on Субота, 01. август 2020.



Izvor: Espreso

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar