Film srpske autorke: Svetska premijera ostvarenja “U slavu ljubavi” na Sarajevo festivalu

Sarajevo film festival se održava od 14. do 21. avgusta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Erik Witsoe

Za zvanični i takmičarski program dokumentarnog filma Sarajevo film festivala, koji će se održati onlajn od 14. do 21. avgusta, odabran je i novi dokumentarni film srpske autorke Tamare Drakulić “U slavu ljubavi”.

Čuveni filmski umetnici iz celog sveta: Onlajn razgovori sa zvezdama na Sarajevo festivalu

Prikazivanje na festivalu biće svetska premijera, a u pitanju je ostvarenje koje, prema rečima rediteljke, spaja maleno pustinjsko selo, Šekspira, lokalne mitove i aktuelnu svakodnevicu, tražeći opravdanje za svoj naziv u njihovoj interakciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Otvarajući nam vrata svog, polako odumirućeg sveta punog mitova, odvažnih susreta, poduhvata i dubokih sagledavanja manje očiglednih tokova društvene stvarnosti, Beto, jedan od najhrabrijih i najmudrijih ljudi koje sam upoznala, nas takođe vodi i tamo gde najviše i sam voli da ide – u nepoznato. Vodeći nas u “središte ove zemlje”, Beto nas dovodi do ostvarenja namere iskazane u naslovu filma, i tačke iz koje se briga o sebi razotkriva kao neraskidivo povezana sa brigom o bićima oko sebe” objašnjava rediteljka, scenaristkinja i montažerka ovog film.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar