Čuveni filmski umetnici iz celog sveta: Onlajn razgovori sa zvezdama na Sarajevo festivalu

Gosti su reditelj i glumica filma "Umetnik"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Sarajevo film festival organizuje seriju razgovora u programu Masterclas, a kao i do sada, u njima učestvuju neki od najpoznatijih filmskih umetnika iz celog sveta.

Program ovoga puta uključuje razgovore s režiserima Mišel Azanavisijus, Majklom Frankom i Ritijem Panom i glumicom Berenis Bežo, koje će publika moći će da gleda onlajn, na platformi ondemand.sff.ba. Biće dostupni širom sveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Azanavasijus je najpoznatiji po crno-belom nemom filmu “Umetnik”, ovo ostvarenje je 2012. osvojilo pet Oskara, od kojih su tu oni za najbolji film, najboljeg reditelja i najboljeg glumca. Osvojio je tri Zlatna Globusa, sedam BAFTA nagrada, nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Kanu 2011, gde je film premijerno i prikazan.

 

Bežo je trenutno jedna od vodećih francuskih glumica, a njeno prvo međunarodno pojavljivanje bilo je 2011. godine u glavnoj ulozi upravo u filmu “Umetnik”. Za tu ulogu dobila je nagradu César za najbolju glumicu, a postala je poznata i po filmskim nagradama širom sveta, nominaciji za nagradu BAFTA za najbolju glumicu I nominacijama za nagradu Zlatni globus i Oskar za najbolju glumicu u sporednoj ulozi.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar