SKANDAL

BRUKA! Krvavi Pavelićev kardinal, Stepinac dobio je ulicu u SRCU Njujorka (FOTO)

Vatikan još uvek nije doneo odluku o kanonizaciji Alojzija Stepinca, zbog njegove umešanosti u ratne zločine tokom Drugog svetskog rata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia

Zagrebački nadbiskup i kardinal Katoličke crkve u NDH za vreme Drugog svetskog rata, optuživan za progon i masovno pokatoličenje Srba Alojzije Stepinac. Za jedne svetac, za druge ratni zločinac ima, verovali ili ne ulicu u Njujorku?!

Dok se Hrvati bore da kanonoziju Stepinca, a Srbi da ospore tu odluku koju treba da donese Vatikan, u Njujorku je migracija Hrvatske, koja je dosta jaka u tim krajevima uspela da izdejstvuje da kardinal dobije svoju ulicu ili kako to nazivaju spomen mesto.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Koliko je Hrvatska dijaspora jaka u Njujorku najbolje govori i činjenica da jedna gimnazija po Stepincu nosi ime, a sada kardinal NDH ima i svoju ulicu.

Podsetimo hrvatska emigracija koja je nakon Drugog svetskog rata čudnim kanalima iz NDH, otišla u Njujork, neki od njih su tamo stigli i oim čuvenim pacovskim kanalima uspela da 1971. godine dobije čak i svoju crkvu u srcu Menhetna – poslovnom centru Njujorka.

Zbog toga i ne čudi da su u svojoj nameri da Stepinca učine besmrtnim uspeli da njegovo ime nose gimnazija i jedna od ulica Njujorka.

Stepinac je od prvih dana Drugog svetskog rata zdušno blagoslovio stvaranje “katoličke države”, kako je često nazivao NDH.

Na Uskrs 1941. objavio je formiranje NDH i tom prilikom blagoslovio ustaškog poglavnika Antu Pavelića. U pismu papi Piju XII iz 1943. navodi da je u NDH pokršteno oko 250.000 pravoslavnih Srba. Mnogi tvrde da je nadbiskup Stepinac bio potpuno svestan postojanja koncentracionog logora Jasenovac, ali se tome nije javno protivio.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. To nije bruka, to je realnost narode moj. Ne čudite se, shvatite da je to samo nastavak viševekovne politike. Što pre shvatite i prihvatite stvarnost biće vam mnogo toga jasno. Ovo se dalo očekivati. Pozdrav Jasmina

    Odgovori
  2. Ja sam oduvek govorio da sa tim zlotvorima treba da prekinemo diplomatske odnose, neka košta, šta košta!!!

    Odgovori

Ostavite komentar