Isidora, nisi se probudila! Emotivne reči Dimitrija Bjelice preminuloj ćerki od kojih bi i kamen zaplakao

Poznati šahista je opisao poslednji susret sa ćerkom

Foto: Screenshot/Instagram

Dimitrije Bjelica, otac Isidore Bjelice Pajkić napisao je potresnu ispovest i pesmu koju je posvetio poznatoj književnici i svojoj dragoj ćerki, kako kaže, piše Kurir.

“U Valjevu posle simultanke pitaju mlade za televiziju ko je Fišer, nemaju pojma ni ko je Karpov, ni Kasparov. A na pitanje ko je Dimitrije Bjelica, svi kažu “to je tata Isidore Bjelice”. Karpov mi kaže: “Šta ti vredi što si objavio preko sto knjiga i filmova i video ceo svet i što si šampion sveta, Evrope, Amerike, Rusije, Magičnog šaha Bjelica i ambasador mira, akademik SAIN, kad te znaju samo po ćerki Isidori. Rekao sam – Jedino sam na Grenlandu poznatiji od ćerke jer sam igrao simultanku sa Eskimima.U Igalu kod naše kuće igram sa decom sa Kosova i dve devojke su remizirale. Pitam ih kako se zovu. Izjavile su, Isidora i Iva. Pitam Isidoru po kome je dobila ime, kaže da je po Isidori Bjelici jer njena mama najviše voli njene knjige”, piše šahovski majstor i nastavlja:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“U Holivudu je tata upoznao ćerku sa zvezdama filma, u Linaresu sa zvezdama šaha. Slavni slikar Huan Miro nacrtao je Bjelicu i original je poklonio ćerki 2017. Nudili su za original hiljade dolara, upitao sam Isidoru da li da prodam, rekla je: “Ti ćeš kao najbolji tata na svetu u 21. veku to pokloniti ćerki ako se razbolim.” Tako je bilo i sa slikom Berbera”, napisao je Bjelica.

Bjelica je opisao kako je izgledao njegov poslednji susret sa ćerkom:

Ispovest Nebojše Pajkića: Isidora je devojčica koja veruje u čuda, u najtežim bolovima pomaže drugima

“Poslednjeg dana boravka u bolnici “Sveti Sava” poneo sam naslovne strane tri nove naše knjige “Videli smo ceo svet 2”, “Tri magične Isidore” i “Njegoš i crnogorske princeze”. Ljubazno osoblje mi je dozvolilo da uđem, medicinska sestra je pokušala da je probudi. Rekla je: “Isi, došao ti je tata da vidiš vaše nove knjige od preko 200 knjiga.” Nije se probudila. Zbogom, najbolja ćerko na svetu! Tvoj tata Bjeli, sa kojim si obišla svet celi!”, napisao je šahista.

Poznati šahovski majstor napisao je akrostihove za svoju preminulu ćerku Isidoru, koje je poslao redakciji Kurira:

Ideal miliona čitalaca Sama je naslov romana Isidora Dimitrijevna Dobila ime po Isidori Sekulić. Otac joj dao to ime. Rusiju, Evropu, svet, Ameriku obišli zajedno.

Borila se u areni toreadora Javila svetska štampa Evo prve Srpkinje u areni Linares i Manolete Ima 30 izdanja 90 knjiga Ceo svet je obišla Anketa, Revije, Lea porodice.

Dimitrije i Isi i Daglasi Imali najviše glasova Među porodicama I osvojili titulu prvi u svetu To je veliko priznanje Rekao joj Ivo Andrić. Isi ovde će oprostiti, Jedino neće uspeh. Eto zašto nisi dobila Veliku Ninovu nagradu Ni nacionalnu penziju, A dobili je i kusi i repati.

Izvor: Kurir

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar