OBJASNILA

Nisam prostitutka, ni starleta! Javila se konačno i Dačićeva CICA koja je napravila HAOS u Skupštini

Pokušala je da objasni sve

Instagram / Twitter

Poslanica u Skupštini Srbije sa liste SPS Dijana Radović koja je postala aktuelna zbog pojavljivanja u crvenoj haljini na konstitutivnoj sednici parlamenta oglasila se ovim povodom i objasnila svoj izbor odevne kombinacije o kojoj svi pričaju.

Ona je u svom saopštenju napisala “da im je bilo dovoljno što sam žena i što sam se pojavila u haljini”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Nisam Čeri Kis, kurva, prostitutka, starleta, niti bilo šta od onoga kako su me prethodnih dana nazivali na društvenim mrežama, kao i u nekim medijima.
Ne bih imala problem i da kažem da jesam ali nisam! Ja sam jedna obična devojka iz unutrašnjosti, koja je nakon završenog Fakulteta političkih nauka u Beogradu, odlučila da se bavi politikom, i to u svom rodnom gradu, Priboju. Želela sam da dam doprinos svojoj lokalnoj zajednici, i pridružila se političkoj partiji za koju smatram da je najbliža mom ideološkom opredeljenju. U prethodnih 10 godina, u tome sam i uspevala. Kroz rad u lokalnom parlamentu bila sam učesnik brojnih pitanja koja su bila rešena u korist mojih sugrađana. Nastavak mog političkog delovanja bio je u Socijalističkoj omladini Srbije, gde sam kao potpredsednica, zajedno sa tim divnim mladim ljudima, uložila svoje znanje, energiju i trud, i na njihov predlog bila kandidat za narodnog poslanika.
Na osnovu rezultati koje sam ostvarila u mojoj opštinskoj organizaciji kao i u Socijalističkoj omladini Srbije, bila sam jedno od troje viskorangiranih mladih ljudi na našoj listi”, napisala je ona i dodala:

“Kao predstavnik mlade generacije i ideologije kojoj pripadam, sa osećanjem izuzetnog poštovanja i časti planirala sam aktivnost u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Predstavnička, zakonodavna i nadzorna aktivnost u Narodnoj Skupštini postavlja izuzetno ozbiljne zadatke pred svakog poslanika, a posebno mladog čoveka.
Poštovanje različitosti i učešće u dijalozima kroz tela Narodne Skupštine kao i pri zasedanju u plenumima daju mogućnost individualnog pečata i moja priprema da budem korektan narodni poslanik kao i ushićenje da uđem u tokove parlamentarne diplomatije motivisali su moje planove. Značajni orijentiri kao što su verifikacija mandata narodnog poslanika, početak mog rada, ideje i predlozi za koje ću se zalagati bili su mi daleko primarniji od mog izgleda i izbora haljine, koju su mnogi stavili u prvi plan”, istakla je.

Prema njenim rečima ona se se već na prvoj sednici sasvim neočekivano našla u centru dešavanja.

“Komentari koji su se pojavili na društvenim mrežama kao i u medijima, vezani za moj izgled ispunjeni suprotnim sadržajem od etičkih načela kojima se rukovodim i u skladu sa kojima se ponašam trideset godina. A sve zbog jedne crvene haljine. Ne mislim da je bila prekratka, ne mislim da je bila preuska. Ali je bilo dovoljno što sam žena i što sam se pojavila u haljini, čija je dužina ispod kolena, i da pretrpim najogavnije uvrede upućene od osoba koje su verovatno dale sebi zapravo da mogu da vredjaju žene jer je to normalno.
Nije normalno i nikada neće biti. Ovo je moj početak, koji nije lak. Ali neće me slomiti i obeshrabriti da se borim za prava i bolji položaj svih žena, i onih čijim su me imenima nazivali”, rekla je Radovićeva.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (9)

Ostavi komentar

 1. Devojko, jedna stvar, ona najbitnija, sa takvim stajlingom se u Skupštinu ne ulazi! Sve i da si, kao žensko, najlepša na svetu ti si poslanica, a sa obrazovanjem i pameću kojima se hvališ trebalo bi da znaš šta znači kodeks oblačenja i poštovanje Narodne skupštine.

  Odgovori
 2. Ma nista ne brini, mnogi su ovako poceli a kako su pare i moc pristizali presli na Guci, Sanel, YSL, LV, Armani… Srecno, devojko 🙂

  Odgovori
 3. Skupština nije vašar niti folk koncert.Postoje dres kod i način oblačenja primeren takvoj insituciji.Cak i ova crvena haljina sa rajsferslusom pozadi je dovoljan razlog da se ne pravdas da nisi to sto mi ne znamo da jesi.
  To je trebalo da ti objasni tvoj šef,koji te je doveo u Skupštinu ali očigledno ni on sam to ne zna.

  Odgovori
 4. Лепа, паметна, образована, успешна. Уживај, душмани нека цркну.

  Odgovori
  • Mozda ona jeste sve to, ali je i totalno nevaspitana kad moze da navuce haljinu za kup**raj, raspusti kosu ko da je u isti posla i da tako dodje u skupstinu! Jos da mi je videti i da li se nasminkala k’o semafor!
   Ili je to, a da nas niko nije obavestio, osnovana stranka starleta, blogerki i ostalih “trudbenica”, pa se ova sprema da ih zastupa sa govornice?

   Odgovori
 5. L

  To je ono sto odmah otkrije da pojma nemate sta je kodeks oblacenja, a sta onda znate od ostalog, mogu da zamislim !
  Nazalost Dijana, pali ste na prvom ispitu, ali ste mozda zeleli ,,da vas zapaze,, potencijalni mladozenje ! E, to je nesto drugo, ali ovo je PARLAMENT !

  Odgovori

Ostavite komentar