Hidra, ostrvo sa 300 crkava i manastira: Ovde nema automobila, a more je kristalno čisto (VIDEO)

Toliko je malo da ga možete prepešačiti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube Videos from Greece

Saronska ostrva se nalaze u Grčkoj, u zapadnom kraju Egejskog mora i deo su okruga Pirej, koji pripada periferiji Atika.

Imaju svega 6 značajnijih ostrva, a to su: Salamina, Egina, Poros, ostrvo Hidra, Speces, Angistri i Dokos, od kojih je ostrvo Hidra sve popularnija letnja destinacija među turistima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Hidra je ostrvo gde na najlepši mogući način možete da doživite i iskusite unikatnu prirodu Mediterana.

Foto/Unsplash/Dominik Gawlik

Pošto je vazdušnom linijom tek oko 70 kilometara udaljeno od Atine, smatra se idealnim načinom za kratak predah od užurbanog, ali izuzetno zanimljivog života koji nudi glavni grad Grčke. Do ostrva Hidra se stiže već nakon 90-ak minuta vožnje brodićem, piše grckainfo.com.

Na Hidri nema automobila, taksista, saobraćajnih znakova i benzinskih pumpi! Nema ni grandioznih hotela sa bazenima i spa centrima. Ovo ostrvce, tako malo da ga možete prepešačiti, prepuno je boja, divnih malih hotela okruženih prelepim bašticama, umetničkih kolonija i idealno je mesto za miran odmor.

Na ostrvu se nalazi oko 300 crkava i manastira, a na tlu Hidre živi oko 3.000 stanovnika.

More je nešto što vidite bilo gde da se nalazite na Hidri – kristalno je čisto i čudesno plavo kao na slikama. Inače, ostrvo Hidra je poznato kao atraktivna destinacija, na kojoj su i cene nešto više nego na drugim mestima.

Čini se kao da je vreme na Hidri stalo, jer nema one uobičajene buke, koja je karakteristična za većinu grčkih ostrva. Čak i u avgustu, kada u glavni grad ovog ostrva pohrle brojni gosti iz Atine i bude prilično velika gužva, nećete osetiti onu užurbanost i nervozu.

Foto/Pixabay/6476777

Od manastira je najpoznatiji onaj koji je posvećen proroku Iliju, odnosno svetom Iliji, a koji je ujedno i jedini muški manastir na ovom ostrvu, ali i Agia Efpraksija i Episkopi.

Apsolutno treba obići i manastir Svete Trojice, ali i Svetog Nikole i Svete Matrone, kao i Uspensku crkvu i to najviše, zato što se u njenoj porti nalazi i Muzej pravoslavne crkve.

Prve dve plaže koje se nalaze u neposrednoj blizini luke Hidre, koji je ujedno i glavni, ali i najnaseljeniji grad ovog ostrva, nose naziv Hidroneta i Spilia. Na njima postoji nekoliko ugostiteljskih objekata, a obe su prekrivene kamenjem, mada postoje i delovi koji su prekriveni betonom.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar