ZA SVAKI SLUČAJ

Ništa od VLADE? Dačić je već sebi spremio NOVU FOTELJU

Šef SPS želi da se osigura

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO / TANJUG / ANDRIJA VUKELIĆ

Nakon sve više natpisa medija o tome kako će Socijalistička partija Srbije i Ivica Dačić biti naredne četiri godine u opoziciji, lider socijalista doneo je zaista neočekivanu odluku koja je mnoge navela na mišljenje da sebi sprema odstupnicu i novu fotelju.

Naime lider SPS Ivica Dačić na kontitutivnoj sednici novog parlamenta imenovan je za šefa poslaničke grupe, što očito govori da ni on sam nije siguran da će ga predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić pozvati u novu Vladu Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dačić do sada, kada je bio siguran ministar u novoj Vladi nikada nije izabran za šefa poslaničke grupe SPS u parlamentu, nego je to uvek bio Đorđe Milićević.

Podsetimo, u Skupštini Srbije formirano je sedam poslaničkih grupa, objavljeno je na sajtu parlamenta.

Predsednik poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – za našu decu” je Aleksandar Martinović, a zamenik mu je Vladimir Orlić, dok je predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, a zamenik predsednika je Ðorđe Milićević.

Treća poslanička grupa je SPAS, a na njenom čelu je Marina Raguš, dok je za zamenika izabran Radovan Tvrdišić.

Predsednik poslaničke grupe Jedinstvene Srbije je Dragan Marković, a njegov zamenik Života Starčević, dok će poslaničku grupu Socijaldemokratske partije Srbije voditi Branimir Jovanović, odnosno Nataša Vacić Mihailović kao njegova zamenica.

Šef poslanika Saveza vojvođanskih Mađara je Balint Pastor, a zamenica je Elvira Kovač.

Formirana je i poslanička grupa PUPS “Tri P” na čijem je čelu Milan Krkobabić, a njegova zamenica je Mira Petrović.

Jedna poslanička grupa, prema Poslovniku Narodne skupštine, mora da ima najmanje pet poslanika.

Konstitutivna sednica parlamenta mogla bi da bude nastavljena početkom iduće sedmice, a na dnevnom redu je izbor predsednika skupštine, potpredsednika skupštine, imenovanje generalnog sekretara i formiranje radnih tela.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar