Boris Milošević u PRVOM REDU na proslavi “Oluje”, a onda je došao red na APLAUZ (VIDEO)

SDSS-ov potpredsednik vlade držao sklopljene ruke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/HINA/ Mario Strmotić

U Kninu se obeležava 25. godišnjica zločinačke akcije “Oluja”, kojoj prvi put prisustvuje predstavnik Srba Boris Milošević.

SDSS-ov potpredsednik vlade je bio u prvom redu pored predsednika Hrvatske Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dok su svi okupljeni aplauzom pozdravili zvaničnike, goste i državni vrh, Milošević je držao sklopljene ruke.

Na skupu se pojavio i ratni zločinac Ante Gotovina koji je stao pored predsednika Milanovića.

Milošević je, inače, donedavni predsednik Srpskog narodnog veća (SNV), prema čijim podacima je tokom ove završne akcije etničkog čišćenja iz Hrvatske proterano 200.000 Srba, a ubijeno gotovo 2.000.

Obeležavanje u Kninu će ove godine biti u smanjenom obimu I uz neuobičajeno povećane bezbednosne mere.

Centralni gradski trg je blokiran sa dve strane, a zvanice će pre ulaska u ograđeni prostor dobiti majice, koje je za tu priliku posebno dizajniralo Ministarstvo odbrane.

Deo pripadnika HOS je, međutim, ranije najavio da će u Knin doći sa svojim crnim majicama, na kojima će biti odštampan njihov grb sa utisnutim ustaškim pokličom “za dom spremni”.

Na Kninskoj tvrđavi će biti samo učesnici programa, dok će zvaničnici sa glavnog kninskog trga preko videozida pratiti dizanje hrvatske zastave I čitanje imena poginulih pripadnika hrvatskih vojnih i policijskih snaga u Oluji.

Srpske žrtve se ni juče, uoči manifestacije, nisu pominjale.

Biće položeni venci i zapaljene sveće na Spomeniku hrvatske pobede Oluja 95, a sa Kninske tvrđave biće ispaljeno 25 počasnih plotuna, dok će prostor preletati borbeni avioni MiG 21.

Govor na glavnom trgu Ante Starčević održaće predsednik Zoran Milanović, predsednik vlade Andrej Plenković, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković I predstavnik udruženja proizašlih iz Domovinskog rata, penzionisani general Ante Gotovina.

Tokom večeri na Tvrđavi će biti priređen vatroment i održan koncert bez publike koji će prenositi televizija.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar