Viber upozorio korisnike na dve najčešće prevare u Srbiji, nemojte da radite ove stvari!

Najlakši način da izbegnete štetu jeste da ne klikćete na "iskačuće" reklame

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Prethodnih nedelja, ponovo je aktuelna prevara u kojoj se korisnicima Android telefona pojavljuje oglas za ažuriranje Vibera, o čemu je Objektiv među prvima pisao u Srbiji.

Prevaranti su se svojski potrudili da lažni oglas deluje uverljivo, imitirajući logo, font i boju popularne aplikacije, u želji da ojade što veći broj korisnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kompanija Rakuten Viber zvanično se oglasila kako bi istakla da nema nikakve veze s oglasima koji se pojavljuju, i upozorila korisnike da budu obazrivi.

Informacije sa zvaničnih kanala

“Najlakši način da izbegnete prevaru jeste da ne klikćete na ‘iskačuće’ reklame, kojima je cilj da kod korisnika izazovu paniku i navedu ga na brzu i ishitrenu reakciju, te na taj način izmame novac. Viber nikada od vas neće tražiti da pošaljete SMS poruku, a sve novosti u vezi s platformom možete pronaći isključivo na zvaničnim kanalima, između ostalih i Viber Srbija Zajednici”, saopšteno je.

Ukoliko dobijete ovakvu reklamu, najbolje je da odmah isključite pretraživač, pokrenete Viber aplikaciju na svom telefonu i ukoliko ona radi – problemi ne postoje.

Foto / Pixabay / William Iven

“Kompanija Rakuten Viber ni na koji način ne učestvuje u ovim akcijama i zloupotrebljena je u svrhe manipulacije korisnika tj. krađe novca u korist prevaranata”, saopšteno je.

Upozorenje se odnosi i na lančane poruke koje s vremena na vreme dobijaju korisnici popularne aplikacije, a u kojima se navodi da će “Viber uskoro postati platni…”

Reč je o još jednoj vrsti prevare, koja doduše ne cilja vaš novčanik, ali širi neistine. Zato nema potrebe da takve poruke dalje prosleđujete prijateljima i poznanicima.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar