Otrovna bašta od koje svi drhte: Na ulazu stoji ZLOKOBNI natpis, biljke u njoj ubijaju i mirisom (VIDEO)

Iza cele ideje stoji žena koja je želela da pokaže deci šta sve mogu biljke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/Tom Scott

U gradiću Alnviku postoji takozvana “Otrovna bašta” odnosno prostor u koji kad uđete, recimo da malo i rizikujete svoj život.

U bašti se nalazi veliki broj otrovnih biljaka, zbog čega na samom ulazu u “Otrovnu baštu” stoji jasan natpis belim slovima na crnoj pozadini: “Ove biljke mogu da ubiju”.

Za one koji ne znaju da čitaju, tu je i slika lobanje sa prekrštenim kostima koja daje više nego jasnu poruku o opasnostima koje vrebaju iza kapije.

Iza velike crne kapije nalazi se vrt u kojem raste oko 100 legendarnih biljaka ubica, kao i nešto manji broj biljaka sa omamljujućim svojstvima. Ovde rastu biljke koje se smatraju najotrovnijim na svetu, kao što su Atropa Belladonna, Strychnos Nux vomica (strihnin) i Conium maculatum, a tik pored njih restu biljke poput maka, kanabisa i koke.

Bez pratnje stručnog vodiča, poseta vrtu je strogo zabranjena. Osoba koja je zadužena za sigurnost posetilaca tokom šetnje više puta napomene da se biljkama ne sme prići, a pogotovo da ne smeju da se diraju ili mirišu…jer su neke od njih toliko otrovne da mogu da ubiju čak i svojim mirisom.

“Otrovna bašta” je otvorena 2005. godine i deo je mnogo većeg kompleksa standardnih vrtova Alnvik dvorca u Nortumberlendu.

Umesto da se dvorcu vrati stari deo sa lekovitim biljkama, vojvotkinja koja je trenutni vlasnik dvorca odlučila je da napravi kontru, te da na toj parceli posadi opojne, kao i najotrovnije biljke za koje je morala da dobije specijalne dozvole od vlade, neke toliko opasne da moraju da se posade u kavezu.

Vojvotkinja od Nortumberlenda objašnjava svoju ideju:

“Pitala sam se zašto je toliko vrtova širom sveta usmereno na lekovitu moć biljaka, a ne njihovu sposobnost da ubiju… Osećala sam da većinu dece više zanima kako biljke ubijaju i kako bi grozna i bolna smrti mogla da bude”.

Bizarno, zar ne?

Izgleda kao obična slika, ali krije morbidnu i PRETUŽNU priču: Vidite li šta nije u redu sa fotografijom?



Izvor: Pixelizam.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar