Tramp prvi put kritikovao savetnicu Bele kuće za koronavirus

U većem delu zemlje situacija je vrlo dobra, naveo je Tramp

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YT

Američki predsednik Donald Tramp danas je, prvi put, kritikovao savetnicu Bele kuće za borbu protiv korona virusa Debru Birks, nakon što je upozorila da je pandemija korona virusa “izuzetno rasprostranjena” u SAD.

“U većem delu zemlje situacija je vrlo dobra. Otvorite škole”, naveo je Tramp na Tviteru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Debra Birks, koordinatorka radne grupe Bele kuće za korona virus, prethodno je za CNN rekla da se SAD nalaze u novoj fazi borbe protiv pandemije korona virusa.

“Ono što vidimo danas je drugačije od situacije u martu ili aprilu. Svi koji žive u ruralnim područjima treba da znaju: niste imuni ili zaštićeni od ovog virusa”, upozorila je Birksova, ističući da se virus proširio kako u ruralnim, tako i u urbanim područjima SAD.

Ona je prethodno kritikovala i predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi, koja je rekla da nema poverenje u nju jer “američki predsednik Donald Tramp širi dezinformacije o virusu, a ona je njegov postavljenik”, preneo je CNN.

Tramp je na Tviteru naveo da je “luda Nensi Pelosi rekla užasne stvari o Debri Birks i kritikovala je zato što je bila suviše pozitivna u odnosu na veoma dobar posao koji obavljamo u borbi protiv kineskog virusa, uključujuće vakcine i lekove”, prenosi Glas Amerike.

“Da bi odgovorila Nensi, Debra je progutala mamac i kritikovala nas. Jadno!”, ocenio je Tramp.

U drugoj poruci na Tviteru on je naveo da su američke vlasti, sa izuzetkom Njujorka i nekoliko drugih područja, mnogo bile bolji od većine drugih zemalja u suzbijanju “kineskog virusa”.

“Mnoge od tih zemalja sada imaju veliki drugi talas. Lažne vesti rade punom parom da bi učinili da SAD ( i ja) delujemo što gore!”, smatra Tramp.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar