Nepoznati vandali polomili krst kod Tutina: Pre nekoliko dana u blizini postavljena i albanska zastava

Krst nije opstao na svom odredišu ni dva puna dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ RINA

Krst koji su meštani sela Pope kod Tutina postavili 1. avgusta ove godine na mestu gde su u davna vremena ubijena braća Slaviša i Stanislav Zečević, jedni od osnivača sela, nije opstao na svom odredištu ni dva puna dana. Nepoznati vandali su u noći između 2. i 3. avgusta polomili krst i odneli ga u nepoznatom pravcu.

Rušenje krsta, koji je podignut u znak sećanja na tragično nastradalu braću, uneo je zabrinutost i uznemirenje među meštanima ovog mirnog mesta u kome Srbi i Bošnjaci vekovima žive u bratskim i prijateljskim odnosima koje, kako ističe Milovan Zečević, ugledni prosvetni radnik iz ovog kraja, očigledno neko želi da naruši.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ne želimo da bilo ko unosi nemir i seme razdora između Srba i Bošnjaka u ovim krajevima jer smo u bratskoj ljubavi, miru i toleranciji živeli vekovima i želimo da tako ostane. Zato zahtevamo od opštinskih i državnih organa da preduzmu efikasne i energične mere protiv vinovnika ovakvih incidenata i pojava, od njihovog brzog pronalaženja do izricanja najoštrijih kazni“, rekao je Zečević za RINU.

Pre nekoliko dana u mestu Miljena glava, takođe u tutinskoj opštini, postavljena je albanska zastava što je takođe naišlo na uznemirenje i osudu i Srba i Bošnjaka.

Službenici Policijske stanice u Tutinu izvršili su uviđaj na poziv meštana i za počiniocima koji su polomili i odneli krst se i dalje traga.



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar