Priča o doktorki iz Novog Sada koja je vikala “ma fak ju, blek kravo” dobila nastavak (VIDEO)

Nedugo pošto je snimak incidenta isplivao u javnost, doktorka je poslala medijima otvoreno pismo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Printscreen

Nadležni Kliničkog centra Vojvodine podneli su prijavu Lekarskoj komori Srbije protiv specijaliste interne medicine dr Milene Šćekić zbog incidenta koji se dogodio 29. juna u liftu kada je na rasnoj osnovi vređala studentkinju iz Irske Š.O.

Snimak tog vređanja podigao je na noge srpsku javnost jer je, između ostalog, dr Šćekić studentkinji rekla da je ’’black krava’’.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Povodom snimka objavlјenog na društvenim mrežama, u kojem je jedan od učesnika lekarka zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine, Etički odbor Kliničkog centra Vojvodine je osudio njeno neprimereno ponašanje i dao mišlјenje da je narušen kodeks medicinske etike jer je lekar dužan da čuva ugled i dostojanstvo svoje profesije kako u profesionalnom tako i u privatnom životu. Postupajući u skladu sa mišlјenjem Etičkog odbora, ispunjavajući svoju zakonsku i etičku dužnost, Klinički centar Vojvodine je uputio Lekarskoj komori Srbije prijavu uz svu potrebnu dokumentaciju na dalјu nadležnost”, rečeno je za Blic u Kliničkom centru Vojvodine.

Do danas, novinari portala Blic navode da nisu uspeli da dobiju bilo kakav komentar povodom ovog incidenta iz Lekarske komore Srbije.

Podsetimo, incident se dogodio u liftu zgrade u kojoj žive dr Šćekić i studentkinja iz Irske. Dr Šćekić ju je zatekla u liftu i rekla joj da ga napusti zbog korone.

Nakon što joj je devojka rekla da se već vozila liftom s drugim ljudima i da ne razume zašto mora da iz njega izađe doktorka joj je na engleskom jeziku rekla: ’’You go out because corona is now. You go out! F**k you!’’ Nedugo potom u lift je ušla još jedna osoba, a izvređana devojka je doktorku upitala zašto sa njom nema problem.

Dr Šćekić joj je tada rekla: ’’With you I have a problem because you are a black krava.’’ (Sa tobom imam problem jer si crna krava).

Kada se snimak pojavio u javnosti reagovala je i dr Milena Šćekić otvorenim pismom u kojem se izvinila za svoj postupak i poručila da je reagovala u afektu.

“Naime, kritični događaj je mene stavio u kontekst osobe koja mrzi ljude druge nacije ili boje kože, što nije tačno. Na nezakonito napravljenom snimku zabeležen je samo deo našeg celokupnog konflikta, i to onaj deo u kom sam ja u afektu izrekla neprimerene reči. Prethodne uvrede na moj račun od strane komšinice se nisu čule, jer nisu snimljene. Radilo se o internoj svađi dve osobe, a tom prilikom je i meni upućeno par uvreda koje su mi teško pale. Moguće je da sam tako izazvana izgovorila i neke neprimerene reči, bez razmišljanja”, napisala je tada između ostalog u pismu dr Šćekić.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar