Tik Tok odgovrio Trampu: Ostajemo ovde

Ne planiramo nigde da idemo, rekla je Vanesa Papas

Foto/ Printscreen/ Youtube

Nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da razmatra mogućnost zabrane alikacije Tik Tok, iz te kompanije su saopštili da nemaju nameru da promene kurs i da ostaju u SAD.

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije koronavirusa. Odbacuju se kritike da se dele informacije o korisnicima, prenosi RTS.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Podaci od korisnicima Tik Toka u SAD se cuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveci investitor u Tik Tok je iz SAD. Posveceni smo zaštiti korisnicke privatnosti i bezbednosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i znacajne karijere onima koji stvaraju platformu”, rekao je portparol, objavio je “The Hill”.

Tik Tok je objavio snimak u kojem generalna menadžerka za SAD Vanesa Papas brani aplikaciju i istice mere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mesta.

“Ne planiramo nigde da idemo”, rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju Tik Tok kineske firme “Bajt dens”, ukljucujuci i mogucnost zabrane.

Sa druge strane tehnološki gigant Majkrosoft je saopštio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u cijem je vlasništvu aplikacija.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar