Vučić: “Srbija dobija Vladu krajem avgusta”

Ističe da se na sednci razgovaralo o budućim koalicijama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sednice Predsedništva SNS rekao da će u skladu sa Ustavom RS u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati.

“U skladu sa Ustavom RS u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati i ući će u proceduru. Krajem avgusta se ide na izbor vlade”, rekao je Vučić istakavši da će se svaka sednica održavati u zdanju zgrade Skupštine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Narod je izabrao narodne poslanike i njihov je posao da sede u Skupštini”, dodao je Vučić.

Najavio je promene u okviru SNS-a, istakavši da je razumeo poruku građana koje zvuče kao opomena.

“Mi u Vladi i Narodnoj skupštini pokazaćemo više mladih ludi i pokazaćemo da možemo da se nosimo sa svim teškim problemima sa kojima se suočavamo”, rekao je predsednik Vučić.

Foto/Printscreen/Pink

Što se ekonomije tiče, kaže da očekuje u prvoj polovni godine očekuje da će Srbija biti broj jedan u Evropi po stopi rasta BDP-a.

Ističe da se na sednci razgovaralo o budućim koracima.

“Nastavićemo da razgovaramo, razmenili smo argumentaicije. Saslušao sam sve članove Predesedništva, i odmah po konstituisanju Narodne skupštine videćemo da formiramo Vladu Srbije do 25. avgusta. Ima raznih mišljenja”, rekao je.

Po pitanju koalicionih partnera, preneo je da postoje četiri moguće opcije i da sve četiri imaju glasove u SNS.

„Jedna je da idemo sa SPS i manjinama, druga sa Šapićem i manjinama, treća sa Šapićem, SPS i manjinama, i četvrta sami sa manjinama. Raspoređeno je 20, 30, 20, 30 u procentima. Nastavićemo da razgovaramo o tome”, rekao je on.

Na pitanje o tome zašto se navodno čeka dugo na formiranje Vlade Srbije, Vučić kaže da će se sve odvijati i da se već odvija u okviru zakonskih okvira.

“U vreme korone, ovi izbori su imali izvanrednu izlaznost. Odlični su rezultati kada je u poređenju sa izborima u Hrvatskoj, a kod njih nije bilo bojkota. Razumeli smo poruku naroda, da se ne ponašamo bahato. Napravićemo nešto što će za Srbiju da bude odličan izbor u naredne četiri godine”, rekao je predsednik Vučić, ukazavši na sve probleme sa kojima se dražva suočava, stavljajući akcenat na epidemiju korone i kosovsko pitanje.

“Oni koji nam prebacuju da ih dugo čekamo, sada su se setili da se dugo čeka Vlada. Želimo da napravimo dobru Vladu. Ja ne radim pod pritiskom, mada su hajke SNS napravili snažnijom. Nemam potrebu da nekome objašnjavam svoj politički potez, donosim odluke na ozbiljan način”, dodao je.

“Mi želimo da sačuvamo svoju namensku industriju, ne da je gasimo. Azerbidžanci dobro sarađuju sa nama, sa svima uspešno sarađujemo i to je postigla ova vlada, ne Tadićeva”, rekao je Vučić.

Na pitnje o kritikama opozcije o promeni ulicama u Beogradu, predsendik Vučić kaže da je to očekivano.

“Kako je moguće da bude Zadarska ulica, a ne Dobrice Ćosića, U regionu ukidaju ulicu Meši Selimoviću jer se kvalifikovao kao Srbin”, rekao je predsendik Vučić, ističući da je Beograd je srpski grad, kosmopolitskog duha, kao ni jedan drugi u regionu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar