Kreće Superliga sa 20 klubova: Titula MNOGO VAŽNA, Zvezda hoće četvrtu u nizu, a Partizan je napada

Na kraju ove sezone čak šest timova napušta elitno društvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Partizan

Još samo malo ostalo je do početka nove sezone u srpskom fudbalu. Nikada nije bila kraća pauza naravno sve izazvano pandemijom koronavirusa.

Pred timovima je velika borba koja će trajati 38 kola. Jedna izuzetno važna bitka je naravno ona za titulu. Kao i uvek glavni konkurenti su Crvena zvezda i Partizan, a nekako iz prikrajka svoju šansu vrebaju Vojvodina i Radnički iz Niša, možda čak i najprijatnije iznenađenje prošlog prvenstva TSC i uvek neugodni Čukarički.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo će biti jedna od važnijih bitaka za titulu u Superligi u novijoj istoriji, jer će uticati na njihovu dalju budućnost i pre svega na evropske nastupe.

Naime, pošto je Srbija na zaključnoj listi za klupski koeficijent sezonu definitivno završila ispod 15. mesta, to znači da naredne sezone, kada se menja sistem evropskih takmičenja i uvodi novi “treći rang” evropskog klupskog fudbala u vidu Konferens lige, naših timova neće biti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Foto/fkcukaricki.com

Samo će šampion Srbije krenuti od kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će preostala tri srpska kluba u kvalifikacije za Konferens ligu od 2. kola.

U prethodne tri godine, Zvezda je bez većih problema dolazila do pehara, prilično ubedljivo, ali pred start novog šampionta trener Partizana Savo Milošević najavio je da će njegov tim učiniti sve da prekine Zvezdin niz.

Foto/fkvojvodina.rs

Vojvodina je prošle sezone osvajanjem Kupa pokazala da može pomutiti ambicije “večitim rivalima”, a Radnički je pred ovu sezonu doveo ozbiljna pojačanja koja garantuju borbu za sam vrh tabele.

Kao što smo već rekli liga je proširena i imaće 20 klubova. Na kraju ove sezone čak šest timova napušta Superligu i seli se u niži rang takmičenja. Kandidata će biti mnogo, pošto u ovakvom sistemu čak ni 15. pozicija na tabeli ne znači opstanak. Za razliku od ove godine, kada su četiri tima ušla u elitu, sledeće godine će to biti slučaj samo sa dva tima.

Foto/Objektiv.rs

Nekada su polovinu naše lige činili klubovi iz Beograda, ali ovoga puta to neće biti slučaj jer ih je u eliti samo pet (Crvena zvezda, Partizan, Rad, Voždovac, Čukarički). Biće dakle pored “večitog derbija” i ove godine malih beogradskih, ali dodatnu draž ligi daju lokalni van Beograda. Sada je već standardan gradski derbi u Novom Sadu,već u prvom kolu će se sastati rivali sa zapada Srbije, Mladost i Javor.

Foto/fknapredak.rs

Po prvi put ćemo u elitnom rangu gledati derbi Bačke Topole i Bačke Palanke, dok bi TSC-u zbog blizine veliki rival mogao da bude i Spartak. Zlatibor će se meriti sa Novim Pazarom, koji će svima biti nezgodan domaćin, a Radnički iz Niša negovati tradiciju duela protiv Napretka i Radnika.

Kada govorimo o stadionima, samo dva imaju kapacitet od preko 20 hiljada, a naravno reč je o stadionu “Rajko Mitić” i stadionu Partizana. Sledi ih “Čair”, jedini čiji je kapacitet između 15 i 20 hiljada gledalaca, a preko 10 hiljada gledaca može da stane na stadion “Karađorđe” u Novom Sadu, kao i na stadione u Subotici, Novom Pazaru i Kruševcu.

Foto/FK Crvena zvezda

Već tokom avgusta će biti odigrano šest kola u Superligi Srbije, a drugo će biti vanredno, odnosno igraće se sredinom nedelje. Igrači će biti slobodni tokom prvog vikenda u septembru, a zatim drugog vikenda u oktobru i drugog vikenda u novembru. Zimska pauza će uslediti nakon 16. kola.

Foto/FK Partizan

Moguće je da će biti i promena, a sve naravno zavisi od epidemiološke situacije u zemlji oko koronavirusa, a baš ovaj neprijatelj celog čovečanstva uticaće i na posetu na stadionima. Publike na početku takmičenja sigurno neće biti, ali se svi nadaju da će se uskoro vratiti, jer baš ona daje ton ovoj igri i sportu generalno. Do tada nam ostaje da od kuće za svoj omiljeni tim navijamo.

Superlige Srbije 1. kolo:

Petak:

19.00 Spartak Subotica – Zlatibor Čajetina

19.00 TSC Bačka Topola – Vojvodina Novi Sad

20.00 Mladost Lučani – Javor Ivanjica

Subota:

17.30 Napredak Kruševac – Partizan

19.30 Crvena zvezda – Novi Pazar

19.30 Radnički Niš – Metalac Gornji Milanovac

19.30 Mačva Šabac – OFK Bačka Bačka Palanka

19.30 Proleter Novi Sad – Rad

19.30 Čukarički – Inđija

19.30 Voždovac – Radnik Surdulica

M. Dr.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar