Vučić o “Oluji”: To je bilo etničko čišćenje, izgradićemo obeležje tamo gde je proterano 250.000 Srba

Hvala Krajišnicima koji danas učetsvuju u izgradnji Srbije, rekao je Vučić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube printscreen/ RTS Oko - Zvanični kanal

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će na Rači biti izgrađen spomen park, koji će podsećati na najveći zločin etničkog čišćenja posle Drugog svetskog rata.

Vučić je, u obraćanju građanima, rekao da je pred nama, 4. i 5.avgusta, obeležavanje velike srpske tragedije, progona 250.000 Srba sa njihovih ognjišta, najvećim delom sa prostora nekadašnje Republike srpske Krajine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Obeležićemo, bez prisustva velikog broja ljudi, tamo gde smo to učinili prvi put zajedno 2015, na Rači gde ćemo postaviti spomen obeležje. Na tom mestu, kada bude izgrađen most, koji je najveći broj izbeglica na traktorima prešao, mnogi su tada izgubili svoje očeve, neki na Petrovačkoj cesti svoju decu, napravićemo zajedno sa RS, spomen park”, objasnio je on.

Ukazao je da će taj projekat finansirati Srbija 95 odsto, a RS pet odsto.

Hvala Krajišnicima koji danas učetsvuju u izgradnji Srbije, njenom napretku i boljitku. Veliko hvala što su Srbiju uvek voleli više od svega, čak i od svojih ognjišta – zaključio je on.

O pozivu Hrvatske za “proslavu Oluje”

“Što se Oluje tiče to je za nas težak zločin etničkog čišćenja, a ne traumatično iskustvo. Za nas je važno da gradimo bolje odnose sa Hrvatima, ali ne da ponižavamo Srbiju i srpski narod. Razgovarao sam sa Pupovcem i smatram ga sa ozbiljnim političarem, mi nikada ne idemo jedni protiv drugih i da nam se ne ponovi vreme granica na Drini i tako dalje. Možemo da se razlikujemo po mnogim pitanjima, ali moramo da čuvamo zajedništvo našeg naroda gde god on živi”, rekao je on.

Kako je istakao, ne može da podrži naše ljude na “proslavi Oluje”, ali da ih nikada neće optužiti da su izdajnici i da će se truditi da razume odakle takva odluka.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar