FCA Group započeo prodaju hibridnih modela Renegade i Compass (FOTO+VIDEO)

Prve narudžbine već su zabeležene na evropskim tržištima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: TANJUG / FCA GRUPA / ALBERTO ALQUATI

Kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) saopštila je danas da je započela prodaju prvih Jeep plug-in hibridnih modela, Renegade 4xe i Compass 4xe, koji prema oceni ovog proizvođača predstavljaju evoluciju tehnološkog i ekološkog razvoja njihovog brenda.

Prve narudžbine zabeležene su na većim evropskim tržištima, a nakon toga, kako kažu u kompaniji, prodaja će se proširiti i na ostatak sveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Renegade 4xe i Compass 4xe prvi su elektrifikovani modeli Jeepa u EMEA regionu kompanije FCA, navodi se u saopštenju.

“Zelena” evolucija

Iz FCA ističu da plug-in hibridna tehnologija čini nove Jeep terence sa 4xe pionirskom perjanicom u okviru “zelene” evolucije brenda.

Modeli 4xe mogu biti 100% električni i savršeni su za svakodnevnu gradsku vožnju zahvaljujući bateriji snage 11,4 kWh koja je uparena s elektromotorom koji isporučuje 60 KS za prosečnu autonomiju od 50 kilometara i nultu emisiju štetnih gasova u električnom režimu vožnje.

Oba modela su 100% autentični Jeep 4×4 modeli – sa dva elektromotora koji koriste tzv. Powerloop tehnologiju.

FOTO: TANJUG / FCA GRUPA / ALBERTO ALQUATI

Regenerativno kočenje

Oznaka 4xe označava pojačane performanse do 240 KS – maksimalnu brzinu od 130 km/h u potpuno električnom režimu i 200 km/h u hibridnom režimu, bolju potrošnju goriva (oko dve litre na 100 km u hibridnom režimu), i ekološku odgovornost – manje od 50 gr CO2 po kilometru u hibridnom režimu.

Regenerativno kočenje je osnovni element ekološke prirode Jeep 4xe modela, omogućavajući da se kinetička energija povrati tokom usporavanja ili kočenja. Energija se čuva u setu baterija, umesto da ispari kao toplota s kočionih diskova.

Uobičajeni sistem kočnica koristi se za zaustavljanje automobila u slučaju hitnog kočenja, ili pri vožnji vrlo niskih brzina.

U izboru 22 boje

Modeli dolaze sa tri paketa opreme – “Limited”, “S” i “Trailhawk”, dva nivoa snage – 190 ili 240 KS – i pregršt tehnoloških i bezbednosnih funkcija, novih ekskluzivnih funkcija za e-vožnju, kao i rešenjima za punjenje baterija, kako na javni mestima tako i kod kuće uz “easyWallbox”.

Dostupan odabir za željeni izgled spoljašnosti ide do 18 različitih boja za model Renegade i do 22 za Compass. Takođe, za oba modela je dostupno do šest posebnih felni.

Kao brend, Jeep je oduvek bio pionir u novim segmentima i u razvoju novih tehnologija.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar