Bil Gejts prozvao Ilona Maska zbog (dez)informacija o koroni i poručio mu da se drži raketa i automobila

Osnivač Microsofta priznaje da su internet i društvene mreže pogodne za širenje lažnih vesti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Patrick Fallon / Zuma Press / Profimedia & JEFF PACHOUD / AFP

Osnivač Microsofta, Bil Gejts, kritikovao je vlasnika kompanija Tesla i SpaceX, Ilona Maska, zbog informacija koje širi o koronavirusu, jer smatra da nije pozvan da o tome govori.

Gejts je za CNBC pričao o vestima, koje se mogu naći na internetu i društvenim mrežama, a potom je razgovor usmeren prema ekscentričnom milijarderu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mask je u svojim porukama na Twitteru često umanjivao opasnost od virusa, komentarisao broj žrtava COVID-19 i tvrdio da su deca “u osnovi” imuna na bolest, piše Futurism.

Neistine se brže šire

“Nije baš uključen u projekat vakcine. On izrađuje sjajne električne automobile i njegove rakete su dobre. Nadam se da neće komentarisati stvari u koje nije dovoljno upućen”.

Naravno, stvari ne počinju niti se završavaju s Ilonom Maskom. Gejts priznaje da su internet i društvene mreže pogodne za širenje lažnih vesti.

“Kada omogućite ljudima da javno komentarišu, morate biti spremni da će se netačne informacije mnogo brže širiti od istine. I to se događa s vakcinom od početka”, zaključio je osnivač Microsofta.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar