The State of Exit otišao u stečaj! Iz organizacije demantuju: “Festival jači nego ikad”

U pitanju je privredno društvo koje je u blokadi već šest godina i koje je kreirano 2005. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Jedno od preduzeća povezano sa festivalom Exit otišlo je u stečaj zbog neplaćanja obaveza. Stečaj nad The State of Exit d.o.o. otvorio je Privredni sud u Novom Sadu, na predlog Organizacije proizvođača fonograma Srbije, prenosi Headliner.

Preduzeće The State of Exit d.o.o., sa matičnim brojem 20048387, u stečaju je na osnovu rešenja Privrednog suda u Novom Sadu, a stečajni razlog je – trajna nesposobnost plaćanja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako stoji u oglasu objavljenom u štampanim medijima, stečaj je otvoren prema predlogu poverioca, Organizacije proizvođača fonograma Srbije.

Prema podacima Narodne banke Srbije, preduzeće The State of Exit d.o.o, u blokadi je još od 24. jula 2015. godine, odnosno ukupno 1830 dana. Ukupan iznos blokade je 6.679.965,28 dinara.

Kako stoji u oglasu koji je objavljen u Danasu, Privredni sud u Novom Sadu pozvao je sve poverioce preduzeća The State of Exit d.o.o. da prijave svoja potraživanja, a dužnicima te novosadske firme da bez odlaganja izmire svoje obaveze prema njoj.

Prvo poverilačko ročište zakazano je za 8. septembar ove godine.

The State of Exit d.o.o. je preduzeće registrovano za delatnost reklamnih agencija, a prema izjavi zakonskog zastupnika Bojana Boškovića, dostupnoj na portalu Agencije za privredne registre, neaktivno je od 2017. godine.

Usledila je i reakcija zvaničnog tima EXIT festivala

Povodom oglasa u štampanom listu u kome je objavljen stečajni postupak privrednog društva “The State of EXIT doo Novi Sad” i povodom medijskih objava u vezi sa tim, ističemo da navedeno privredno društvo nema nikakve veze sa EXIT festivalom.

U pitanju je privredno društvo koje je u blokadi već šest godina i koje je kreirano 2005. godine sa ciljem da iz menadžmenta festivala isključi njegovog osnivača Dušana Kovačevića. Takav način upravljanja je zamalo doveo do gašenja festivala 2012. godine, kada je EXIT zapao u milionske dugove sa najmanjom posetom u njegovoj istoriji. U tom trenutku se Dušan Kovačević vraća na čelo Exita i od tada festival vraća poverenje publike i osvaja čak dve evropske šampionske titule i brojna druga priznanja.



Izvor: Objektiv.rs, Headliner

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar