Da li je strah ili intuicija? Prepoznajte šta vam tačno govori vaša podsvest

Koliko dobro poznajete svoje unutrašnje signale

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/yanalya

Da li ste nekad imali izražen osećaj da će se nešto loše dogoditi? Ili ste znali da određene stvari ne treba da radite jer vas čeka nešto bolje? A možda zbog svega niste mogli da spavate celu noć i proveli naredni dan u iščekivanju onoga što sledi?

Ako je tako, onda vas moramo pitati da li je to što ste osećali bio strah ili intuicija?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Strah i intuicija su dva potpuno različita stanja uma i tela. Zato je bitno da shvatite kako zaista izgleda intuitivno stanje i kako da ga prepoznate.

Koja je razlika?

Stručnjaci ističu, na prvom mestu, da intuicija dolazi iz stanja koje nije emocionalno. Nasuprot tome, ona je vezana za smirenena i promišljena stanja.

Imati poverenja u svoje unutrašnje predosećaje, proces je samospoznaje.

Mnogi mešaju intuiciju sa strahom kada pokušavaju da dobiju odgovore na nešto zbog čemu su već pod stresom. Ali, zbog takvih okolnosti, strah ćete projektovati na sve ostalo oko sebe.

On nas čini neuravnoteženim, čini da nam srce jače lupa i često nas zaslepi da vidimo realno stanje.

Foto/Freepik/yanalya

Uzećemo primer da ne znate da li će vam biti obnovljen ugovor o radu. Ovo je izrazito stresna situacija, jer nam svima život uglavnom umnogome zavisi od izvora prihoda.

Veoma je verovatno, pogotovo ako vam je stalo do radnog mesta, da ćete narednih dana biti nervozni i razmišljati 24/7 o tom ugovoru.

Hoće li vas zadržati na temelju vašeg radnog učinka? Favorizuje li novu osobu jer je mlađa, čak i ako je manje kvalifikovana?

Zaključak je da se osećate uplašeno i treba vam odgovor da biste se ponovo osećali sigurno. Verovatno i vrtite filmove u glavi, odnosno, verujete da ste potpuno u pravu jer “imate osećaj”.

Stručnjaci tvrde da to verovatno nije istinska intuicija. Previše ste sami sebe uvukli u vrtlog straha i nerealnih procena pa je veoma teško ostati objektivan.

Foto/Freepik/cookie_studio

Govori li strah ili unutrašnji osećaj?

Odogovor ćete naći u svom umu i telu ali i emocijama koje idu sa tim.

Najlakši način da prepoznate govori li strah iz vas, je da proverite otkucaje srca, smirite dah i budete iskreni. Tačne intuitivne informacije neće izazvati anksioznozne simptome, tvrde piholozi za mindbodygreen.

Na intuiciji se radi i da bismo prepoznali njene smernice moramo se pre toga pozabaviti za izvorima straha i nervoze.

Prava intuicija dolazi kada nismo fokusirani na osobu ili problem.

Strah i nervoza uzrokuju opsednutost, izbegavanje ili preuveličavanje problema. Intuicija je nijansirana jasno i suptilno. Ona nema emocionalnu pozadinu već je sama znatiželja veća.

 

 

 

 

 

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar