I u Vrnjačkoj Banji proglašena vanredna situacija: Zabrana okupljanja, obavezne maske, distanca…

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jednog i po metra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTS

U cilju preventivne zaštite stanovništva i gostiju Vrnjačke Banje, a zbog pogoršane epidemiološke situacije u okruženju prouzrokovane širenjem koronamvirusa, lokalna samouprava danas proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine Vrnjačka Banja.

Ova odluka, pored ostalog, podrazumeva zabranu okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jednog i po metra, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski uz poštovanje distance od najmanje dva metra između lica.

Ograničava se rad svih trgovinskih objekata do 23 sata, kao i svih ugostiteljskih objekata računajući i objekte brze hrane do 23, a izvođenje muzičkog programa do 22 sata.

Ugostiteljski objekati dužni su da prilagode svoj rad tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak o dva metra između stolova.

U javnim parkovima, dečjim i sportskim igralištima i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno je okupljanje najviše pet osoba uz primenu svih propisanih mera lične zaštite.

S druge strane, i u vreme vanredne situacije odobren je rad otvorenih bazena uz obavezu da ležaljke treba da budu postavljene na udaljenosti od najmanje dva metra od susednog suncobrana.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar